– Virker som tunnelene er legitime ferdselsårer

Hallgrim Berg reagerer på NRKs nyhetsnotis fra Gaza.

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

På NRK tekst-tv kvelden 7. desember ble det publisert en kort nyhetsnotis fra Gaza. Den lød i sin helhet slik:

“Hamas-medlemmer døde i tunnel. To medlemmer av den militante organisasjonen Hamas døde da en tunnel kollapset mens de var i ferd med å grave. Tunnelen skal ha vært nær grensen til Israel. Hamas prøver å bygge opp igjen tunnelene som ble ødelagt under Israels invasjon i 2014.”

MIFF har foreløpig registrert to ulike reaksjoner.

  1. “NRK faktisk!” Vedkommende så det som positivt at NRK melder om at Hamas bygger tunneler, og tar det for gitt at folk forstår hva slags tunneler det er snakk om.
  2. Hallgrim Berg, sekretær i MIFF Hallingdal, ofte brukt foredragsholder i MIFFs lokallag, forfatter og tidligere stortingsrepresentant for Høyre, er ikke sikker på om alle forstår hva slags tunneler det er snakk om.

– Slik notisen er formulert, virker det som om tunnelene er legitime ferdselsårer, og at Israel driver og forstyrrer arbeidet , skriver Berg i en e-post til MIFF. Han har et godt poeng.

Hamas forsøker stadig å grave tunneler inn under grensen til Israel for å gjennomføre angrep.

Skjermdump fra NRK tekst-tv 8. desember 2016.
Skjermdump fra NRK tekst-tv 8. desember 2016.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise