– Virker som tunnelene er legitime ferdselsårer

Hallgrim Berg reagerer på NRKs nyhetsnotis fra Gaza.

På NRK tekst-tv kvelden 7. desember ble det publisert en kort nyhetsnotis fra Gaza. Den lød i sin helhet slik:

“Hamas-medlemmer døde i tunnel. To medlemmer av den militante organisasjonen Hamas døde da en tunnel kollapset mens de var i ferd med å grave. Tunnelen skal ha vært nær grensen til Israel. Hamas prøver å bygge opp igjen tunnelene som ble ødelagt under Israels invasjon i 2014.”

MIFF har foreløpig registrert to ulike reaksjoner.

  1. “NRK faktisk!” Vedkommende så det som positivt at NRK melder om at Hamas bygger tunneler, og tar det for gitt at folk forstår hva slags tunneler det er snakk om.
  2. Hallgrim Berg, sekretær i MIFF Hallingdal, ofte brukt foredragsholder i MIFFs lokallag, forfatter og tidligere stortingsrepresentant for Høyre, er ikke sikker på om alle forstår hva slags tunneler det er snakk om.

– Slik notisen er formulert, virker det som om tunnelene er legitime ferdselsårer, og at Israel driver og forstyrrer arbeidet , skriver Berg i en e-post til MIFF. Han har et godt poeng.

Hamas forsøker stadig å grave tunneler inn under grensen til Israel for å gjennomføre angrep.

Skjermdump fra NRK tekst-tv 8. desember 2016.
Skjermdump fra NRK tekst-tv 8. desember 2016.
Forrige artikkelMerkels parti erklærer alle former for Israel-boikott antisemittisk
Neste artikkelLieberman: – Israel har stoppet leveranser av masseødeleggelsesvåpen til Hizbollah
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.