De som boikotter Israel, må takke nei til luftambulansen

Det blir vanskelig med redning, dessverre.

Et Airbus H145 helikopter. (Illustrasjonsfoto: Department for Transport, flickr)
Et Airbus H145 helikopter. (Illustrasjonsfoto: Department for Transport, flickr)
  • Setter du pris på MIFFs nettside? Gi en gave med SMS i skjemaet under, eller med Vipps (39881) eller bankkonto 78770654539.

I sommer vant Norsk Luftambulanse AS kampen om å drive alle Norges tolv luftambulansebaser fra 1. juni 2018. Den nye driftskontrakten har en varighet på inntil ti år, skriver Luftambulansetjenesten i en pressemelding.

I avtalen har Norsk Luftambulanse forpliktet seg til å stille med nye helikoptre på alle baser. De oppgraderte eller nye Airbus H135- og Airbus H145-maskinene kommer til å benytte elektronikk i cockpiten fra det israelske selskapet Elbit. I cockpit-systemet Helionix brukes Elbits maskinvare blant annet i å lage digitale kart og i systemet som unngår at helikopteret krasjer i terrenget (HTAWS), skriver Aviation International News.

Innen 2018 vil 15 av 17 luftambulansehelikopter i Norge ha israelsk cockpit. Unntakene er to tunge helikopter som vil fly i Tromsø og Ålesund. Allerede fra ifjor har noen av luftambulansene som er i drift i Norge hatt israelsk cockpit, opplyser en velinformet kilde til MIFF.

Senest i oktober i år ble Elbit Systems kåret til beste underleverandør av Airbus Helicopters i 2015. I løpet av det siste tiåret har Elbit levert 4000 enheter til Airbus med elektronikk til helikopter-cockpiter. Bare i år 2015 alene ble 1400 enheter levert, skriver Elbit Systems i en pressemelding. Dette israelske utstyret har allerede reddet mange norske liv. Enda flere vil bli reddet i framtiden.

De som boikotter Israel må, dessverre, velge å takke nei til redning.

Forrige artikkelTerror rystet Egypt og Tyrkia
Neste artikkelNetanyahu til 60 Minutes: – Det er ikke for sent å oppheve Iran-avtalen
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.