Wow! Norsk designkopp lansert i Israel

Mange israelske småbarnsforeldre kommer fra nå av til å sende takknemlige tanker til Porsgrunn.

Fra den israelske reklamefilmen for den norsk-utviklede WOW-koppen.
Fra den israelske reklamefilmen for den norsk-utviklede WOW-koppen.
WOW-koppen.
WOW-koppen.

For noen år siden fikk nå avdøde Gunnar Berg fra Kristiansand en idé om en sølefri kopp. Produktutvikling- og designselskapet Pavels Innovation AS i Porsgrunn utviklet Bergs patent kommersielt. Sammen med et amerikansk partnerselskap ble varemerket WOW etablert. Produktene har siden gått sin seiersgang som WOW-koppen. Hittil er den lansert i omkring 50 land.

– I høst er koppen lansert også i Israel, kan Erik Pavels Petersen, manager i WOW fortelle. I Israel er WOW-koppen lansert med merkenavnet Even Seal hos den store apotekkjeden Super-Pharm og deres produktserie Life Baby’s.

En god del av WOWs produktutvikling pågår fortsatt i Porsgrunn. Pavels Innovation AS har også tidligere samarbeidet med israelske designere og håper forretningssamarbeidet med Israel kan fortsette å styrke seg.

– Vi er glad for at våre produkter også kan komme til nytte og glede i Israel, sier Petersen.

I en mindre sølete hverdag kommer mange israelske småbarnsforeldre til å si “toda raba” i retning Norge og Porsgrunn. På Pavels Innovations Facebook-side er det publisert en kort reklamefilm på hebraisk

Selskapet Pavels Innovation hadde kanskje aldri sett dagens lys dersom det ikke var for boikott av Israel, forteller Petersen. For ca 15 år siden jobbet han i et større industriselskap i Telemark.  Der opplevde han seg presset av fagforeningen til å støtte boikott av Israel. Denne konflikten ble en av motivasjonsfaktorene til at Petersen sluttet der og startet eget selskap.

Forrige artikkelJulegave med skattefradrag
Neste artikkelIsrael og Trump ba Obama nedlegge veto, så snudde Egypt
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.