Massiv økning i norsk eksport til Israel

Eksport av norsk sjømat øker med 31 prosent.

Israelerne elsker norsk laks. (Illustrasjonsfoto: Or Hiltch, flickr)
Israelerne elsker norsk laks. (Illustrasjonsfoto: Or Hiltch, flickr)

De første elleve månedene av 2016 var norsk import fra Israel omtrent på samme nivå som rekordnivået i 2015, viser foreløpige tall fra Statistisk sentralbyrå. I samme periode har norsk eksport til Israel økt dramatisk, fra 958 millioner kroner de første elleve månedene av 2015 til 1,230 milliarder i 2016. Dette tilsvarer en vekst på 28,4 prosent.

Det som driver den norske eksportøkningen, er sjømat generelt og laks spesielt. Ifølge Norges sjømatråd og Norges ambassade i Israel økte sjømateksporten til Israel med 31 prosent i 2016. Totalt leverte norske fiskere og fiskeindustri 18 millioner tonn til Israel, til en pris av 1,093 milliarder kroner.

Den totale økningen i norsk sjømateksport var på 23 prosent fra rekordåret 2015 til 2016. Det betyr at en stadig større del av norsk sjømateksport går til Israel. For første gang passerte den totale norske eksporten 90 milliarder kroner.

– 2016 var et fantastisk år for norsk sjømateksport. 67 prosent av eksporten, målt i verdi, gikk til Europa. Norge er svært avhengig av det europeiske markedet, sier administrerende direktør Renate Larsen i Norges sjømatråd.

Forrige artikkel– Vi må akseptere rettens avgjørelse
Neste artikkelIsrael fjernet fra kartet på FN-skoler
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.