Massiv økning i norsk eksport til Israel

Israelerne elsker norsk laks. (Illustrasjonsfoto: Or Hiltch, flickr)
Israelerne elsker norsk laks. (Illustrasjonsfoto: Or Hiltch, flickr)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

De første elleve månedene av 2016 var norsk import fra Israel omtrent på samme nivå som rekordnivået i 2015, viser foreløpige tall fra Statistisk sentralbyrå. I samme periode har norsk eksport til Israel økt dramatisk, fra 958 millioner kroner de første elleve månedene av 2015 til 1,230 milliarder i 2016. Dette tilsvarer en vekst på 28,4 prosent.

Det som driver den norske eksportøkningen, er sjømat generelt og laks spesielt. Ifølge Norges sjømatråd og Norges ambassade i Israel økte sjømateksporten til Israel med 31 prosent i 2016. Totalt leverte norske fiskere og fiskeindustri 18 millioner tonn til Israel, til en pris av 1,093 milliarder kroner.

Den totale økningen i norsk sjømateksport var på 23 prosent fra rekordåret 2015 til 2016. Det betyr at en stadig større del av norsk sjømateksport går til Israel. For første gang passerte den totale norske eksporten 90 milliarder kroner.

– 2016 var et fantastisk år for norsk sjømateksport. 67 prosent av eksporten, målt i verdi, gikk til Europa. Norge er svært avhengig av det europeiske markedet, sier administrerende direktør Renate Larsen i Norges sjømatråd.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag