– Vi bør ha et forhold til Israel på mange områder

Ny olje- og energiminister Terje Søviknes ønsker full gass i norsk Israel-samarbeid.

Faksmile fra avisen Dagen 6. januar 2017.
Faksmile fra avisen Dagen 6. januar 2017.

– Jeg er en av dem som mener vi bør ha et forhold til Israel på mange områder, inkludert olje og gass, sier ny olje- og energiminister Terje Søviknes til avisen Dagen. Han lover å følge opp kontaktene som ble knyttet da forgjengeren Tord Lien besøkte Israel høsten 2015.

– Det er åpenbart potensial for forskning og teknologiutvikling, også kommersielt mellom ulike næringspartnere, sier Søviknes.

Også den rødgrønne regjeringen hadde en olje- og energiminister som så potensialet i samarbeid med Israel. Ola Borten Moe (Sp) var flere ganger i Israel.

De siste årene har Israel funnet store reservoarer av naturgass i sin økonomiske sone av Middelhavet. Norske selskaper kan trygt satse i Israel.

DEL
Forrige artikkelSvensk jøde i avskjedsbrev til Wallström: – Tradisjonelt jødisk liv har ingen framtid i Sverige
Neste artikkel– Vi vil aldri anerkjenne Israel som en jødisk stat
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Personsjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF.
Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet.
Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.