– Vi bør ha et forhold til Israel på mange områder

Ny olje- og energiminister Terje Søviknes ønsker full gass i norsk Israel-samarbeid.
Faksmile fra avisen Dagen 6. januar 2017.
Faksmile fra avisen Dagen 6. januar 2017.

– Jeg er en av dem som mener vi bør ha et forhold til Israel på mange områder, inkludert olje og gass, sier ny olje- og energiminister Terje Søviknes til avisen Dagen. Han lover å følge opp kontaktene som ble knyttet da forgjengeren Tord Lien besøkte Israel høsten 2015.

– Det er åpenbart potensial for forskning og teknologiutvikling, også kommersielt mellom ulike næringspartnere, sier Søviknes.

Også den rødgrønne regjeringen hadde en olje- og energiminister som så potensialet i samarbeid med Israel. Ola Borten Moe (Sp) var flere ganger i Israel.

De siste årene har Israel funnet store reservoarer av naturgass i sin økonomiske sone av Middelhavet. Norske selskaper kan trygt satse i Israel.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise