Norge og Israel knytter tettere bånd

Utenriksminister Børge Brende og Israels statsminister Benjamin Netanyahu undertegnet torsdag en intensjonsavtale om samarbeid på forskning og innovasjon mellom Norge og Israel.
Utenriksminister Børge Brende og Israels statsminister Benjamin Netanyahu signerte torsdag en samarbeidsavtale. (Foto: Amos Ben Gershom, GPO)
Utenriksminister Børge Brende og Israels statsminister Benjamin Netanyahu signerte i januar en samarbeidsavtale. (Foto: Amos Ben Gershom, GPO)

Torsdag undertegnet utenriksminister Børge Brende og Israels statsminister Benjamin Netanyahu en ny samarbeidsavtale mellom Norge og Israel på forskning og innovasjon. I avtaleutkastet står det at de to landene anerkjenner de langvarige og svært produktive teknologisk bånd mellom Israel og Norge. Det trekkes også frem at begge land er “ledende innenfor innovasjon, forskning og utvikling”.

– Jeg er glad for å få på plass en erklæring om samarbeid mellom Norge og Israel om forskning og innovasjon, sier utenriksminister Børge Brende.

Vil styrke forholdet mellom Norge og Israel

Avtalen ble signert i Jerusalem, hvor Brende hadde et møte med Netanyahu.

– Norge og Israel har ledende miljøer på flere områder av gjensidig interesse og derfor mye å tilby hverandre. Denne intensjonserklæringen viser at vi ønsker ytterligere forskningssamarbeid og kunnskapsutveksling til felles nytte. Erklæringen er også et konkret uttrykk for regjeringens innsats for å styrke det bilaterale forholdet til Israel, forklarer utenriksminsteren.

Det pekes på at “et slikt samarbeid vil fremme utviklingen innenfor ulike teknologiske sektorer, i tillegg til å styrke det hjertelige forholdet mellom Israel og Norge”.

Med Israel for fred gratulerer

Conrad Myrland, daglig leder i Med Israel for fred, gir honnør til den norske regjeringen for å ha fått i havn den nye samarbeidsavtalen med Israel.

– Vi gratulerer regjeringen med denne avtalen, sier Myrland. Han forteller at en slik avtale har vært på gang i flere år, og gleder seg over at den nå endelig er på plass.

– Regjeringen viser med dette at den følger opp statsminister Erna Solbergs uttalte ønske om sterkere kulturelle og økonomiske forbindelser med Israel. Avtalen står i grell kontrast til partier på venstresiden som før jul vedtok boikott i Trondheim og Tromsø, sier Myrland.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise