Prest vil ha med kollegaer på Israel-boikott

Denne uken behandler Fagforbundet teoLOgene forslag om Israel-boikott. Blir Asker-prestens forslag gjennomført som palestinerne vil, kommer verdens eneste jødiske stat til å bli borte.
Asker kirke og sokneprest Tor Øystein Vaaland innfelt. (Foto: Google/ Asker menighet)
Asker kirke og sokneprest Tor Øystein Vaaland innfelt. (Foto: Google/ Asker menighet)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Tirsdag 17. og onsdag 18. januar avholder Fagforbundet teoLOgene årsmøte i Oslo. Sokneprest i Asker, Tor Øystein Vaaland, foreslår at prestenes fagforening skal stille seg bak den internasjonale BDS-kampanjen mot Israel. Ifølge årsrapporten til teoLOgene har fagforeningen 189 medlemmer.

–  Vi erkjenner at det er nødvendig å koble kulturell og akademisk boikott til økonomiske aksjonsformer for å kunne tvinge Israel til reelle samtaler og forhandlinger, og vi stiller oss bak den internasjonale BDSkampanjen, som i dag utfordrer all den støtte Israel i dag får fra regjeringer, industriselskaper og andre institusjoner verden over, skriver Vaaland i sitt forslag.

Det er ikke noe nytt at Asker-presten, med bakgrunn i NRK, fører verbalt korstog (eller ville jihad vært et mer dekkende ord?) mot verdens eneste jødiske stat. Da han utga en bok om konflikten i 2013, gjenga han fra omlag åtti ulike kilder. MIFF fant ikke et eneste eksempel på at Vaaland snakket med mainstream israelere, jøder som er overbeviste sekulære sionister og stemmer på noen av sentrumspartiene eller de moderate høyrepartiene i Knesset. I 2016 stod Vaaland sentralt i “Kirkeuka for fred i Palestina og Israel”. Da var fokuset å slenge bibelvers mot muren som beskytter jøder i Israel mot volden fra arabiske nasjonalister og islamistiske jihadister.

Vaaland skriver også i sitt forslag:

“Vi mener en bærekraftig løsning må ta utgangspunkt i at Israels okkupasjon siden 1967 opphører, og at de palestinske flyktningene fra 1948 sikres grunnleggende rettigheter etter internasjonal lov. En løsning må bygge på alle menneskers likeverd, uavhengig av forhold som religion, etnisitet og kjønn.”

Vaalands prestekollegaer må nå vurdere hvor bærekraftig det vil være å gi Golan-høydene tilbake til Syrias slakter Bashar Assad. De bør tenke på hva som ble resultatet av at Israel avsluttet sin okkupasjon av Gaza-stripen i 2005. Hvis bærekraftig er det som fremmer islamistiske terrororganisasjoners undertrykkelse av palestinerne og krig mot jødene, så må de for all del stemme for Vaalands forslag.

Det høres flott ut at flyktninger sikres grunnleggende rettigheter etter internasjonal lov. Men for palestinerne betyr dette at alle etterkommerne av 1948-flyktningene – minst fem millioner palestinere – skal ha rett til å flytte inn i staten Israel. Prestens fine ord betyr at verdens eneste jødiske stat vil forsvinne.

Vanlig praksis for flyktninger – og det er det som danner grunnlaget for folkeretten – er at rett til tilbakevending svekkes jo lengre tid det har gått, om den etnisk-religiøse konflikten fortsatt pågår og om annen befolkning har overtatt eiendommene. Etter alle disse kriterier har 1948-flyktningenes rett til tilbakevending opphørt for lenge siden. Etterkommere flere generasjoner senere har selvsagt ingen rettigheter. FN og EU har fastslått at de som ble flyktninger på Kypros i 1974 ikke har noen rett til å vende tilbake.

Prestene i teoLOgene kan vel ikke akseptere en egen standard for flyktninger i det eneste tilfellet hvor den er rettet mot å ødelegge verdens eneste jødiske stat? Eller kanskje det er akkurat det de kan? De har i hvert fall levd godt – de siste tre årene – med å være del av et fagforbund som arbeider for “internasjonal handelsboikott av Israel”.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise