Espen Teigen (FrP) vil flytte ambassaden til Jerusalem

– Jerusalem er den rettmessige hovedstaden, sier Espen Teigen, politisk rådgiver for innvandringsminister Sylvi Listhaug.

Espen Teigen. (Foto: Justisdepartementet)
Espen Teigen. (Foto: Justisdepartementet)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

I helgen er det fylkesårsmøte i Nord-Trøndelag Fremskrittsparti. Espen Teigen, politisk rådgiver for innvandringsminister Sylvi Listhaug, og Kristoffer Vikan, kommunestyrerepresentant for FrP i Steinkjer, har levert et resolusjonsforslag hvor de ber partiet jobbe for at “den norske ambassaden i Israel flyttes fra Tel Aviv til Israels hovedstad, Jerusalem”.

Kristoffer Vikan. (Arkivfoto: Conrad Myrland, MIFF)
Kristoffer Vikan. (Arkivfoto: Conrad Myrland, MIFF)

– Jerusalem er den rettmessige hovedstaden i Israel. Jeg syns vi skal sende en klar og tydelig beskjed om at vi støtter Israel fullt ut. Jeg har et veldig kraftig politisk engasjement for Israel, og bryr meg veldig om det eneste frie demokratiet i Midtøsten. Jeg er også lei at venstresiden svartmaler den eneste jødiske staten i verden, sier Teigen til Trønder-Avisa.

– Det er ikke tvil om at jødene har den historiske tilknytningen i mine øyne. De var der lenge før alle andre. Det er mange som vil kreve sitt og kreve ditt og datt, men dette handler mer om at Israel er det eneste landet som faktisk kan sikre at alle får tilgang til Jerusalem, legger han til.

Teigen er FrPs listetopp i Nord-Trøndelag ved valget til høsten. Vikan er varamedlem i MIFFs hovedstyre og styremedlem i MIFF Nord-Trøndelag.

 

Her er hele resolujonsforslaget.

 

Flytt ambassaden til Jerusalem

Norges ambassade i Israel er lokalisert over et kjøpesenter i Tel Aviv. For Fremskrittspartiet, som er Israels nærmeste venn i norsk politikk, burde det være en selvfølge å jobbe for å flytte ambassaden til Jerusalem. Det vil være en sterk støtteerklæring til en nasjon som ofte demoniseres av de politisk korrekte.

FN har lenge vært en arena hvor anti-demokratiske krefter har vist sin avsky mot verdens eneste jødiske nasjon. I FN-skolene på Gaza og Vestbredden rapporteres det at Israel fjernet fra kartene. Der læres elevene opp til at viktige jødiske helligdommer egentlig ikke eksisterer, og at de egentlig kun okkuperes av jødene. FN har også vedtatt en resolusjon om at det ikke finnes noen jødisk tilknytting til Tempelplassen i Jerusalem.

Flere land tar nå til orde for å flytte deres ambassade fra Tel Aviv til Jerusalem for å vise sin støtte og tilknytting til Israel. USAs påtroppende administrasjon sier at de vil flytte ambassaden. Australias forrige statsminister Tony Abbot sier at Australia bør følge etter USA om de gjennomfører flyttingen.

Fremskrittspartiets har aldri vinglet når det gjelder Israel, i sterk kontrast til de fleste andre partier. Partiet som har programfestet Norges klareste støtteerklæring til staten Israel bør også følge etter ved et klart signal.

Fremskrittspartiet ber stortingsgruppen og programkomiteen jobbe for at den norske ambassaden i Israel flyttes fra Tel Aviv til Israels hovedstad, Jerusalem.

Forrige artikkelÅrsmøte og foredrag ved Israels ambassadør Raphael Schutz i MIFF Østfold
Neste artikkelLars Akerhaug i MIFF Hallingdal: Skal kristne utryddes i Midt-Østen, uten reaksjon fra kirkene i Europa?
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.