Espen Teigen (FrP) vil flytte ambassaden til Jerusalem

Espen Teigen. (Foto: Justisdepartementet)
Espen Teigen. (Foto: Justisdepartementet)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

I helgen er det fylkesårsmøte i Nord-Trøndelag Fremskrittsparti. Espen Teigen, politisk rådgiver for innvandringsminister Sylvi Listhaug, og Kristoffer Vikan, kommunestyrerepresentant for FrP i Steinkjer, har levert et resolusjonsforslag hvor de ber partiet jobbe for at “den norske ambassaden i Israel flyttes fra Tel Aviv til Israels hovedstad, Jerusalem”.

Kristoffer Vikan. (Arkivfoto: Conrad Myrland, MIFF)
Kristoffer Vikan. (Arkivfoto: Conrad Myrland, MIFF)

– Jerusalem er den rettmessige hovedstaden i Israel. Jeg syns vi skal sende en klar og tydelig beskjed om at vi støtter Israel fullt ut. Jeg har et veldig kraftig politisk engasjement for Israel, og bryr meg veldig om det eneste frie demokratiet i Midtøsten. Jeg er også lei at venstresiden svartmaler den eneste jødiske staten i verden, sier Teigen til Trønder-Avisa.

– Det er ikke tvil om at jødene har den historiske tilknytningen i mine øyne. De var der lenge før alle andre. Det er mange som vil kreve sitt og kreve ditt og datt, men dette handler mer om at Israel er det eneste landet som faktisk kan sikre at alle får tilgang til Jerusalem, legger han til.

Teigen er FrPs listetopp i Nord-Trøndelag ved valget til høsten. Vikan er varamedlem i MIFFs hovedstyre og styremedlem i MIFF Nord-Trøndelag.

 

Her er hele resolujonsforslaget.

 

Flytt ambassaden til Jerusalem

Norges ambassade i Israel er lokalisert over et kjøpesenter i Tel Aviv. For Fremskrittspartiet, som er Israels nærmeste venn i norsk politikk, burde det være en selvfølge å jobbe for å flytte ambassaden til Jerusalem. Det vil være en sterk støtteerklæring til en nasjon som ofte demoniseres av de politisk korrekte.

FN har lenge vært en arena hvor anti-demokratiske krefter har vist sin avsky mot verdens eneste jødiske nasjon. I FN-skolene på Gaza og Vestbredden rapporteres det at Israel fjernet fra kartene. Der læres elevene opp til at viktige jødiske helligdommer egentlig ikke eksisterer, og at de egentlig kun okkuperes av jødene. FN har også vedtatt en resolusjon om at det ikke finnes noen jødisk tilknytting til Tempelplassen i Jerusalem.

Flere land tar nå til orde for å flytte deres ambassade fra Tel Aviv til Jerusalem for å vise sin støtte og tilknytting til Israel. USAs påtroppende administrasjon sier at de vil flytte ambassaden. Australias forrige statsminister Tony Abbot sier at Australia bør følge etter USA om de gjennomfører flyttingen.

Fremskrittspartiets har aldri vinglet når det gjelder Israel, i sterk kontrast til de fleste andre partier. Partiet som har programfestet Norges klareste støtteerklæring til staten Israel bør også følge etter ved et klart signal.

Fremskrittspartiet ber stortingsgruppen og programkomiteen jobbe for at den norske ambassaden i Israel flyttes fra Tel Aviv til Israels hovedstad, Jerusalem.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag