Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Naturlig å legge studieturer til Israel

Kadetter fra Sjøkrigsskolen skal til Israel på studietur. (Illustrasjonsfoto: Thor Håkon Bredesen/Forsvaret)
Kadetter fra Sjøkrigsskolen skal til Israel på studietur. (Illustrasjonsfoto: Thor Håkon Bredesen/Forsvaret)
Noen av Norges fremste soldater reiser til Israel for å lære av sine israelske kollegaer.

Sjøkrigsskolen i Bergen sender ti kadetter på studietur til Israel og Jordan. I løpet av turen til Israel skal kadettene blant annet besøke det israelsk forsvarets krigsskole og forsvarshøyskolen i Tel Aviv. Alle kadettene har en relativt lik bakgrunn, som soldater i kystjeger- og marinejegerkommandoen, og har tjenestegjort i Afghanistan.

Kommandørkaptein Per Rostad sier det er naturlig med studietur til Israel.
Kommandørkaptein Per Rostad sier det er naturlig med studietur til Israel. (Foto: Forsvaret)

– Sjøkrigsskolen gjennomfører  i år en studietur til Israel for å gi kadettene best mulig forståelse av konfliktbildet i Midtøsten. Jo bedre forståelse våre offiserer har for bakgrunnen for konflikten, dess bedre vil de være i stand til å lede våre militære styrker i operasjoner, sier Per Rostad, informasjonssjef i Sjøforsvaret, til MIFF.

Det var avisen Vårt Land som først omtalte studieturen. De skriver at oppholdet i Israel også inkluderer en tur til Hebron, som har et høyt konfliktnivå mellom israelere og palestinere. Her bor det rundt én halv million palestinere og 500 israelske jøder i og rundt det historiske jødiske kvarteret i byen.

– Vi gjennomfører regelmessig studieturer til andre land som et ledd i utdanningen av unge offiserer. Ettersom norske militære styrker regelmessig er engasjert i operasjoner i Midtøsten, er det helt naturlig at det legges studieturer dit, sier Rostad, som understreker at besøket ikke nødvendigvis betyr økt samarbeid med Israel.

– Det at kadetter fra en krigsskole drar på studietur til et land er ikke det samme som at Norge endrer, eller øker samarbeid med det landet, legger han til.

Besøket blir uansett sett på som positivt av Jørund Rytman (Frp). Han er leder av foreningen Israels venner på Stortinget, og mener turen virker spennende.

– Dette mener jeg er et flott tiltak. Begge parter vil ha nytte av det norske besøket, og Israel har mye å lært bort, sier Rytman til Vårt Land. I tillegg mener han at også norsk politi burde reise til Israel, for å lære mer om hvordan de håndterer terror.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart