Oslo FrP samlet seg om støtteerklæring til Israel

Les resolusjonen som Aina Stenersen (midten) og partileder Siv Jensen vedtok på årsmøtet.

Aina Stenersen (midten) og partileder Siv Jensen på årsmøtet til Oslo FrP 4. februar 2017. (Foto: Privat)
Aina Stenersen (midten) og partileder Siv Jensen på årsmøtet til Oslo FrP 4. februar 2017. (Foto: Privat)

Aina Stenersen, leder av Oslo FrP, fremmet lørdag 4. februar en resolusjon til støtte for Israel på fylkespartiets årsmøte. Følgende resolusjon ble vedtatt og oversendt til stortingsgruppen og Fremskrittspartiets landsmøte.

 

STYRK ISRAEL

Fremskrittspartiet har lenge vært Israels sterkeste støtte i Norge. Vi har en tydelig støtte til Midtøstens eneste demokrati, som er omringet av terrororganisasjoner som er ute etter å svekke vestlige frihetsverdier og grunnleggende menneskerettigheter.

Israel er et samfunn som bygger på de samme rettsprinsipper som andre vestlige demokratier. I Israel opererer både det sivile og militære domsstolssystemet uavhengig av de politiske myndighetene. Kvinnerettigheter står også sterkt i Israel, til sterk kontrast fra mange av sine naboland, hvor kvinner systematisk undertrykkes, diskrimineres og mangler grunnleggende rettigheter til å leve frie og selvstendige liv.

Vilkårene for homofile og lesbiske er også svært kritikkverdige i Midtøsten.  I de aller fleste andre land i regionen er homofili forbudt. Det straffes hardt, mange steder med døden. Israel derimot er et fristed i Midtøsten for homofile og lesbiske.

Israel blir stadig i økende grad møtt med sanksjonsinitiativ og fordømmelser internasjonalt. Mens flere på venstresiden har ønsket boikott av Midtøstens eneste demokrati, og stadig har fremmet forslag om sanksjoner mot landet, har Fremskrittspartiet stått rakrygget i støtten til Israel.

Oslo FrP vil fortsette å styrke Israel, og bidra til en større sympati, kunnskap, og forståelse for Israel og det jødiske folk.  Det er det viktig at vi som er Israels venner støtter opp om landet også i 2017.

 

Oslo FrP vil derfor at:

  • Jødenes flukt fra arabiske land skal være del av pensum i norsk grunnskole.
  • Det legges til grunn de samme kriterier for salg og kjøp av våpen fra Israel som det gjøres for andre NATO-partnerland.
  • Norsk bistand til palestinske eller arabiske myndigheter og grupper som avviser Israel som en jødisk stat skal avvikles.
  • De bilaterale forbindelsene mellom Israel og Norge skal videreutvikles.
  • Det kuttes i støtten til Palestina komiteen.
Forrige artikkelIsraelske ungdommer i MIFF Sunnhordland: Våre historier
Neste artikkelRakett avfyrt fra Gaza landet sør for Ashkelon
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.