Stor suksess for norsk kultur i Israel

Kulturminister Linda Hofstad Helleland jubler for norsk kulturs popularitet i Israel.

Kulturminister Linda Hofstad Helleland gleder seg over økt kulturelt samarbeid med Israel. (Foto: Høyre)
Kulturminister Linda Hofstad Helleland gleder seg over økt kulturelt samarbeid med Israel. (Foto: Høyre)

– Det ligger i kunstens og kulturens egenart at den er grenseoverskridende, og kunstnerisk og kulturelt samarbeid kan faktisk være en viktig og nødvendig brobygger i vanskelige situasjoner, sier Linda Hofstad Helleland til Vårt Land.

Avisen skriver tirsdag at norsk kultur opplever stor suksess i Israel. Det gleder den norske kulturministeren fra Høyre. Hun har mer tro på samarbeid og dialog, i motsetning til de som ivrer for en kulturell og akademisk boikott av staten Israel. For den norske regjeringen er kulturboikott av Israel uansett helt uaktuell politikk.

– Det er ikke aktuelt med kulturboikott, konstaterer Helleland.

Det er den norske ambassaden i Tel Aviv som rapporterer om økt kulturelt samarbeid. I en rapport skriver de at “det har vært en merkbar økning i kulturaktiviteter de siste årene med mange kulturelle arrangementer innenfor de fleste sjangre”. Norsk kultur er mer populær enn noen gang i Israel.

Blant annet er norsk musikk ettertraktet, det samme er norsk litteratur. Karl Ove Knausgård, Dag Solstad, Per Petterson og Kjell Askildsen er blitt oversatt til hebraisk. Norske filmer blir vist på filmfestivaler i Tel Aviv, og norske musikere har deltatt på festivaler. Ambassaden har også et samarbeid med Cameri-teateret i Tel Aviv, som satte opp fire stykker av Henrik Ibsen i 2016, for å nevne noe.

En økning i den kulturelle eksporten fra Norge er akkurat hva ambassaden ønsker. De “arbeider for å skape større interesse for og kunnskap om norsk kulturliv, samt å øke etterspørselen etter norsk kultur i Israel” og for å “fremme bredden av norske kultursjangre og støtte samarbeid mellom norske og lokale kulturaktører, med fokus på kunstnerisk kvalitet og lokal etterspørsel. Det legges vekt på kontaktskapende arbeid og langsiktighet”.

DEL
Forrige artikkelKnesset vedtok omstridt bosetningslov
Neste artikkelFlertall av israelere imot annektering
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Personsjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.