– Vi er overveldet over hvor mange Israel-venner det finnes i Norge

Eden Eini og Aviad Hudady har reist land og strand for å fortelle nordmenn om livet i Israel.
I midten av februar 2017 holder de to israelske ungdommene Eden Eini og Aviad Hudady fra StandWithUs foredrag på lokale MIFF-møter og på MIFFs ungdomskonferanse. For første gang i sitt liv kunne de leke i snø i Oslo tirsdag 14. februar. (Illustrasjonsfoto: Kjetil Ravn Hansen)
Eden Eini og Aviad Hudady fra StandWithUs kunne for første gang i sitt liv leke i snø i Oslo tirsdag 14. februar. (Foto: Kjetil Ravn Hansen)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

De israelske ungdommene Eden Eini og Aviad Hudady har i en uke reist rundt i Norge for å delta på ulike samlinger i regi av MIFF, hvor de har delt personlige historier fra sine liv i Israel. Møtet med Norge ble avsluttet på ungdomskonferansen på Gardermoen i helgen. Før de dro hjem til Israel tok de en prat med MIFF.

– Møtet med Norge har vært helt fantastisk. Vi har følt oss veldig velkomne her, både av folk vi har møtt på gata og dem vi har truffet på møtene, sier Eini og Hudady.

På forhånd var de blitt advart om at de kunne oppleve antisemittisme i Norge, og derfor hadde de skjult symboler og lignende som kunne avsløre at de er fra Israel.

– Men vi har bare møtt hyggelige mennesker her, og vi har følt oss veldig trygge. Jeg spurte en dame på gaten om veien til hotellet, og da tok hun tak i hånden min og fulgte meg flere kvartaler til vi kom frem. Det var utrolig snilt, smiler Hudady.

Eini og Hudady besøkte blant annet synagogen i Oslo. (Foto: Kjetil Ravn Hansen)
Eini og Hudady besøkte blant annet synagogen i Oslo. (Foto: Kjetil Ravn Hansen)

De israelske ungdommene, som kommer fra StandWithUs, synes det er utrolig at Med Israel for fred har nesten 10.000 medlemmer.

– Det er veldig få jøder her i Norge, men et enormt antall Israel-venner. Vi er overveldet over støtten til Israel. Det varmer hjertene våre. Det betyr også mye for oss at vi har venner som ikke er det bare fordi vi deler samme religion, sier de.

Spesielt gøy synes de det var å møte mange unge Israel-venner på Gardermoen.

– Tenk at de bruker fritiden sin på å komme her for å snakke og lære om Israel. Det er helt utrolig, sier de og takker for et fint opphold i Norge.

De israelske ungdommene i møte med unge norske Israel-venner. (Foto: Kjetil Ravn Hansen)
De israelske ungdommene i møte med unge norske Israel-venner. (Foto: Kjetil Ravn Hansen)

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise