– Vi er overveldet over hvor mange Israel-venner det finnes i Norge

Eden Eini og Aviad Hudady har reist land og strand for å fortelle nordmenn om livet i Israel.

I midten av februar 2017 holder de to israelske ungdommene Eden Eini og Aviad Hudady fra StandWithUs foredrag på lokale MIFF-møter og på MIFFs ungdomskonferanse. For første gang i sitt liv kunne de leke i snø i Oslo tirsdag 14. februar. (Illustrasjonsfoto: Kjetil Ravn Hansen)
Eden Eini og Aviad Hudady fra StandWithUs kunne for første gang i sitt liv leke i snø i Oslo tirsdag 14. februar. (Foto: Kjetil Ravn Hansen)

De israelske ungdommene Eden Eini og Aviad Hudady har i en uke reist rundt i Norge for å delta på ulike samlinger i regi av MIFF, hvor de har delt personlige historier fra sine liv i Israel. Møtet med Norge ble avsluttet på ungdomskonferansen på Gardermoen i helgen. Før de dro hjem til Israel tok de en prat med MIFF.

– Møtet med Norge har vært helt fantastisk. Vi har følt oss veldig velkomne her, både av folk vi har møtt på gata og dem vi har truffet på møtene, sier Eini og Hudady.

På forhånd var de blitt advart om at de kunne oppleve antisemittisme i Norge, og derfor hadde de skjult symboler og lignende som kunne avsløre at de er fra Israel.

– Men vi har bare møtt hyggelige mennesker her, og vi har følt oss veldig trygge. Jeg spurte en dame på gaten om veien til hotellet, og da tok hun tak i hånden min og fulgte meg flere kvartaler til vi kom frem. Det var utrolig snilt, smiler Hudady.

Eini og Hudady besøkte blant annet synagogen i Oslo. (Foto: Kjetil Ravn Hansen)
Eini og Hudady besøkte blant annet synagogen i Oslo. (Foto: Kjetil Ravn Hansen)

De israelske ungdommene, som kommer fra StandWithUs, synes det er utrolig at Med Israel for fred har nesten 10.000 medlemmer.

– Det er veldig få jøder her i Norge, men et enormt antall Israel-venner. Vi er overveldet over støtten til Israel. Det varmer hjertene våre. Det betyr også mye for oss at vi har venner som ikke er det bare fordi vi deler samme religion, sier de.

Spesielt gøy synes de det var å møte mange unge Israel-venner på Gardermoen.

– Tenk at de bruker fritiden sin på å komme her for å snakke og lære om Israel. Det er helt utrolig, sier de og takker for et fint opphold i Norge.

De israelske ungdommene i møte med unge norske Israel-venner. (Foto: Kjetil Ravn Hansen)
De israelske ungdommene i møte med unge norske Israel-venner. (Foto: Kjetil Ravn Hansen)
Forrige artikkelRebekka Herberger Rødner i MIFF Arendal: Immigrantprosjektet Israel – hva kan vi lære?
Neste artikkelTo raketter avfyrt fra Sinai landet sør i Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.