Boikottforslag behandles i Moss mandag

– Jeg stoler på at Høyres ordfører Tage Pettersen (bildet) avviser saken, sier Halvard Sand, gruppeleder for KrF. Blir det avstemning, kan det bli et boikottflertall i byen.

Moss-ordfører Tage Pettersen (Høyre). (Foto: Moss kommune)
Moss-ordfører Tage Pettersen (Høyre). (Foto: Moss kommune)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Til bystyremøtet i Moss mandag 27. februar har SV-representanten Øivind Tandberg-Hanssen sendt inn en interpellasjon hvor han ber ordføreren ta initiativ til en sak for “kommunal boikott av israelske varer og tjenester produsert på okkupert land”.

– Jeg stoler på at ordfører Tage Pettersen (H) avviser saken, sier Halvard Sand, gruppeleder for Kristelig Folkeparti i bystyret. Interpellasjonen kan avvises av ordføreren uten votering.

Skulle det nå eller senere bli en votering, har venstresiden flertall i bystyret dersom Miljøpartiet De Grønne stemmer for boikott. Det har partiet gjort både i Trondheim, Tromsø (hvor boikott ble vedtatt) og Bodø (hvor boikott ble avvist). I Bodø stemte også Arbeiderpartiet imot boikott.

– SVs forslag om boikott er skammelig. De angriper det eneste fungerende demokratiet i Midtøsten, mener Sand.

SV har også foreslått boikott i Kristiansand. Les MIFFs artikkel Hvorfor Kristiansand kan skrote SVs boikottforslag. Bystyret i Moss kan skrote SVs forslag med de samme argumentene.

Forrige artikkelSodaStream bobler over av stolthet – plasserer det israelske flagget på produktene sine
Neste artikkelRekordmange deltok i årets Tel Aviv Marathon
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.