Boikottforslag behandles i Moss mandag

Moss-ordfører Tage Pettersen (Høyre). (Foto: Moss kommune)
Moss-ordfører Tage Pettersen (Høyre). (Foto: Moss kommune)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Til bystyremøtet i Moss mandag 27. februar har SV-representanten Øivind Tandberg-Hanssen sendt inn en interpellasjon hvor han ber ordføreren ta initiativ til en sak for “kommunal boikott av israelske varer og tjenester produsert på okkupert land”.

– Jeg stoler på at ordfører Tage Pettersen (H) avviser saken, sier Halvard Sand, gruppeleder for Kristelig Folkeparti i bystyret. Interpellasjonen kan avvises av ordføreren uten votering.

Skulle det nå eller senere bli en votering, har venstresiden flertall i bystyret dersom Miljøpartiet De Grønne stemmer for boikott. Det har partiet gjort både i Trondheim, Tromsø (hvor boikott ble vedtatt) og Bodø (hvor boikott ble avvist). I Bodø stemte også Arbeiderpartiet imot boikott.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– SVs forslag om boikott er skammelig. De angriper det eneste fungerende demokratiet i Midtøsten, mener Sand.

SV har også foreslått boikott i Kristiansand. Les MIFFs artikkel Hvorfor Kristiansand kan skrote SVs boikottforslag. Bystyret i Moss kan skrote SVs forslag med de samme argumentene.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag