Får aldri mer sette sine ben i Israel

Fra i dag vil ordfører i Tromsø Kristin Røymo (Ap) og ordfører i Trondheim Rita Ottervik (Ap) kunne bli avvist på Ben Gurion-flyplassen.
Ordfører i Tromsø Kristin Røymo (Ap) og ordfører i Trondheim Rita Ottervik (Ap). (Foto: Tromsø og Trondheim kommune)
Ordfører i Tromsø Kristin Røymo (Ap) og ordfører i Trondheim Rita Ottervik (Ap). (Foto: Tromsø og Trondheim kommune)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Knesset vedtok mandag 6. mars en lov som forbyr innreisetillatelse eller oppholdsrettigheter til alle utenlandske borgere som oppmuntrer til økonomisk, kulturell eller akademisk boikott av Israel, israelske institusjoner eller områder under israelsk kontroll [bosetningene]. Loven, som ble vedtatt med 46 mot 28 stemmer, gir innenriksdepartementet rett til å gjøre unntak i særskilte tilfeller, skriver Ha’aretz.

– Dette er en lov som går imot ytringsfriheten, som utgjør politisk sensur og er innrettet mot å få folk til å tie stille. Den gir seg ut for å være imot boikottere av Israel, men den gjør ikke forskjell på Israel og bosetningene og tjener på den måten BDS-bevegelsen, mener Knesset-medlem Tamar Zandberg i Meretz, det mest venstreorienterte jødiske partiet i Knesset.

– En sunn person som elsker dem som elsker ham og hater dem som hater ham, vender ikke det andre kinnet til, sier Betzalel Smotrich fra Bayit Yehudi. Han var en av forslagsstillerne i Knesset.

Fra og med i dag er det mange norske politikere som aldri mer får besøke Israel. Fremst blant dem er nok ordførerne i Trondheim og Tromsø, hvor det nylig er blitt vedtatt kommunal boikott av varer og tjenester fra de israelske bosetningene. Rita Ottervik i Trondheim anbefalte i saksinnstillingen å avvise boikottforslaget, men endte med å støtte Aps gruppe og resten av venstresiden som stemte for.

For framtiden må nok alle de populære vennskapsby-turene til Ramallah på Vestbredden og Petah Tikva i Israel ledes av andre enn politikere fra den venstreorienterte bystyre-koalisjonen i Trondheim. Og hva med Tromsøs kontakter til vennskapsbykommunen Gaza? Hvor mange boikott-politikere fra Tromsø tror dere vil komme seg inn i Gaza via Egypt?

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise