Billetter til Israel er bestilt, men disse Trondheim-politikerne kan bli stanset på flyplassen

Allerede i april kan Trondheims ordfører og andre formannskapsmedlemmer som stemte for boikott av bosetninger bli nektet innreise i Israel.

Varaordfører Hilde Okopu fra Miljøpartiet De Grønne, gruppeleder Ottar Michelsen fra SV og ordfører Rita Ottervik fra Arbeiderpartiet leder partier som stemte for Trondheims boikott av israelske bosetninger. En ny lov vil kunne hindre dem adgang til Israel. (Foto: Trondheim kommune)
Varaordfører Hilde Okopu fra Miljøpartiet De Grønne, gruppeleder Ottar Michelsen fra SV og ordfører Rita Ottervik fra Arbeiderpartiet leder partier som stemte for Trondheims boikott av israelske bosetninger. En ny lov vil kunne hindre dem adgang til Israel. (Foto: Trondheim kommune)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Ordførerne i Trondheim og Tromsø får aldri mer sette sine ben i Israel, skrev MIFF 7. mars. Ikke noe problem, mente noen – de kunne ikke tenke seg at ordførerne er interessert i å besøke Israel. Men så enkelt er det ikke. Allerede neste måned har Trondheims ordfører flybillett til Israel. Vil besøket gå i vasken?

Fra 1. til 4. april skal seks politikere fra formannskapet i Trondheim på reise til Israel og de palestinske områdene. Billetter er bestilt og programmet skal være under utarbeidelse. Hovedmålet er å besøke Trondheims vennskapsby Ramallah på Vestbredden. Deltakerne på reisen skal også innom vennskapsbyen Petach Tikva i Israel, får MIFF opplyst fra flere velinformerte kilder i Trondheim kommune.

Delegasjonen inkluderer seks politikere, deriblant ordfører Rita Ottervik fra Arbeiderpartiet, varaordfører Hilde Okopu fra Miljøpartiet De Grønne og Ottar Michelsen fra SV. Disse partiene utgjør flertallet som i november 2016 vedtok å boikotte varer og tjenester produsert i israelske bosetninger på Vestbredden.

I tillegg til politikerne reiser også ordførerens rådgiver og to personer fra rådmannens stab.

Lederen for vennskapsforeningen med Ramallah, Venke Aarethun, skal også delta. Hun har i flere år stått i bresjen for boikottaksjoner mot Israel og er tidligere leder i Palestinakomiteen i Norge. Datteren Vilde Aarethun ble i fjor høst nektet innreise til Israel etter at hun nektet å samarbeide med politiet da hun ankom flyplassen i Tel Aviv.

Det store spørsmålet er nå om hele turen til Trondheim-delegasjonen kommer til å gå i vasken. Etter at den israelske nasjonalforsamlingen Knesset på mandag vedtok en lov som forbyr innreise for personer som støtter boikott av Israel eller områder under israelsk kontroll, kan hele eller deler av delegasjonen bli nektet innreise.

Forrige artikkelDagbladets Jan-Erik Smilden delte lenke til falsk overskrift fra fake news
Neste artikkelIDF-sjef bekymret for økende ustabilitet i Jordan
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.