Brende i Israel for 13. gang

Utenriksminister Børge Brende møtte Israels statsminister Benjamin Netanyahu i dag.

Utenriksminister Børge Brende og statsminister Benjamin Netanyahu 2. april 2017. (Foto: UD, Twitter)
Utenriksminister Børge Brende og statsminister Benjamin Netanyahu 2. april 2017. (Foto: UD, Twitter)

Utenriksminister Børge Brende besøker Israel og palestinske selvstyremyndigheter denne helgen. Lørdag kveld møtte han PA-president Mahmoud Abbas. Søndag møtte Brende Israels statsminister Benjamin Netanyahu.

– Omfattende møte med Netanyahu. Samtale om behovet for reell framgang på bakken, tostatsløsning og forholdet mellom Norge og Israel, skrev Brende på Twitter etter møtet.

Etter møtet med Netanyahu dro Brende tilbake til Ramallah for å møte PAs finansminister Bishara. Brende og Norge er leder for giverlandsgruppen for de palestinske selvstyremyndighetene. Hovedformålet med besøket er å forberede det kommende møtet i giverlandsgruppen for palestinske myndigheter (Ad Hoc Liason Committee – AHLC) som finner sted 4. mai i Brussel.

Brende ble ønsket velkommen til Israel av Jon Hanssen-Bauer. Norges ambassadør til Israel opplyste på Twitter at dette var Brendes 13. besøk i Israel siden han ble utenriksminister i 2013.

– En god anledning til å utveksle syn på den nye verdensorden, skrev Hanssen-Bauer på Twitter.

– To-statsløsningen er under press. Partene må nå vise lederskap og bidra til å forbedre situasjonen på bakken. Bare en forhandlet to-statsløsning kan lede frem til varig fred mellom partene, sier utenriksminister Brende i en pressemelding i forbindelse med besøket.

MIFF har tidligere påpekt overfor Brende hva som er hindringen for en løsning med to stater for to folk.

Forrige artikkelFatahs studentbevegelse: – Fra et hav av martyrenes blod skal vi bygge en stat
Neste artikkelTyskland avlyste avtale med det palestinske fotballforbundet på grunn av leders terrorstøtte
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.