Brende i Israel for 13. gang

Utenriksminister Børge Brende møtte Israels statsminister Benjamin Netanyahu i dag.
Utenriksminister Børge Brende og statsminister Benjamin Netanyahu 2. april 2017. (Foto: UD, Twitter)
Utenriksminister Børge Brende og statsminister Benjamin Netanyahu 2. april 2017. (Foto: UD, Twitter)

Utenriksminister Børge Brende besøker Israel og palestinske selvstyremyndigheter denne helgen. Lørdag kveld møtte han PA-president Mahmoud Abbas. Søndag møtte Brende Israels statsminister Benjamin Netanyahu.

– Omfattende møte med Netanyahu. Samtale om behovet for reell framgang på bakken, tostatsløsning og forholdet mellom Norge og Israel, skrev Brende på Twitter etter møtet.

Etter møtet med Netanyahu dro Brende tilbake til Ramallah for å møte PAs finansminister Bishara. Brende og Norge er leder for giverlandsgruppen for de palestinske selvstyremyndighetene. Hovedformålet med besøket er å forberede det kommende møtet i giverlandsgruppen for palestinske myndigheter (Ad Hoc Liason Committee – AHLC) som finner sted 4. mai i Brussel.

Brende ble ønsket velkommen til Israel av Jon Hanssen-Bauer. Norges ambassadør til Israel opplyste på Twitter at dette var Brendes 13. besøk i Israel siden han ble utenriksminister i 2013.

– En god anledning til å utveksle syn på den nye verdensorden, skrev Hanssen-Bauer på Twitter.

– To-statsløsningen er under press. Partene må nå vise lederskap og bidra til å forbedre situasjonen på bakken. Bare en forhandlet to-statsløsning kan lede frem til varig fred mellom partene, sier utenriksminister Brende i en pressemelding i forbindelse med besøket.

MIFF har tidligere påpekt overfor Brende hva som er hindringen for en løsning med to stater for to folk.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise