Fremskrittspartiets to nye setninger om Israel

Og en resolusjon som fikk stort flertall i landsstyret.

Finansminister og FrP-leder Siv Jensen. (Foto: NTNU, flickr)

Det er landsmøtesesong før stortingsvalget 11. september 2017.

Fremskrittspartiets landsmøte starter fredag 5. mai. I landsstyrets innstilling til prinsipp- og handlingsprogram er det med to nye setninger om Israel, i tillegg til de tre som var med i programmet for inneværende stortingsperiode. Det foreslåtte avsnittet lyder:

«Det er viktig å bygge allianser med likesinnede land og støtte opp om demokratiske staters rett til å forsvare seg mot terrorisme og trusler fra naboland. Vi støtter det jødiske folks rett til et nasjonalt hjemland i Israel. Staten Israel anerkjennes som en suveren og demokratisk stat med rett til å beskytte sine innbyggere mot eksterne, eksistensielle trusler. FrP ser med bekymring på økende antisemittisme og vil jobbe for økt samarbeid og samhandel med Israel. FrP mener at den Norske ambassaden i Israel skal ligge i landets hovedstad Jerusalem.»

Det er de to siste setningene som er lagt til nå i 2017.

En resolusjon med tittelen «Styrk Israel» skal også opp til behandling på FrPs landsmøte. Det er den samme resolusjonsteksten som MIFF gjenga etter at den ble vedtatt i Oslo FrP 4. februar.

– Resolusjonen fikk også støtte fra et «overveldende flertall» i landsstyret, opplyser Aina Stenersen, leder av Oslo FrP.

Faksmile av resolusjonsforslaget som FrPs landsmøte skal behandle.
Faksmile av resolusjonsforslaget som FrPs landsmøte skal behandle.
DEL
Forrige artikkel– Angrepet sender et viktig budskap til slakteren fra Damaskus
Neste artikkelHebron – myter og fakta
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Personsjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF.
Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet.
Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.