Israel-venner i arbeiderbevegelsen advarer LO mot boikott

Venner av Israel i norsk arbeiderbevegelse (VINA) mener boikottforslagene i LO «vitner sterkt om en dobbel standard».
Kommer LO-Kongressen til å klappe gjennom boikott av verdens eneste jødiske stat? Bildet er fra LO-Kongressen i 2009. (Illustrasjonsfoto: Arbeiderpartiet)
Kommer LO-Kongressen til å klappe gjennom boikott av verdens eneste jødiske stat? Bildet er fra LO-Kongressen i 2009. (Illustrasjonsfoto: Arbeiderpartiet)
  • Hvis du vil stå imot alle former for Israel-boikott, inviterer vi deg til å bli medlem av MIFF! Alle nye som blir medlemmer i april 2017 mottar boken Israel under lupen GRATIS i velkomstpakken (veil. pris 298,-). 

Syke forslag om full Israel-boikott på LO-kongressen, meldte MIFF tirsdag 18. april. 1. mai skal LO i Oslo marsjere for boikott av halvparten av verdens jøder, skriv MIFF 27. mars.

Organisasjonen Venner av Israel i norsk arbeiderbevegelse (VINA) er sterkt kritiske til de boikottforslagene som er fremmet i forbindelse med LOs forestående kongress.

– Boikott er et ensidig tiltak som VINA ikke ser på som formålstjenlig for å frembringe en løsning på konflikten mellom Israel og palestinerne og er heller ikke i tråd med Osloavtalen som Norge i sin tid var tilrettelegger for. En boikott vil sette Norge helt på sidelinjen i en konflikt der man ønsker at Norge skal spille en aktiv rolle for å få til en fremforhandlet løsning mellom partene i tråd med de avtaler som er inngått, skriver VINA i en uttalelse til MIFF.

– Hvis det fortsatt er ønskelig at Norge skal ha en slik rolle som tilrettelegger må man ha gode relasjoner til begge parter. Det får man ikke gjennom en boikott, understreker VINA.

MIFFs gjennomgang viste at det i 2016 var 39 internasjonale konflikter og borgerkriger i verden som krevde flere menneskeliv, mange titalls og hundretalls ganger flere, enn konflikten mellom israelere og palestinere. Likevel er det ikke ett eneste ord å spore om disse konfliktene i forslagene til LO-kongressen.

– VINA finner det forstemmende at mens forslagsstillerne ønsker å boikotte Israel så velger de taushet når det gjelder andre konflikter. Det er trist og vitner sterkt om en dobbel standard, skriver VINA.

Styret i VINA bestod i 2016 av styreleder Knut Marius Gaarder, nestleder Eigil Jespersen, kasserer Harald Bell Solaas og styremedlem Geir Kåre Opheim.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise