Israel-venner i arbeiderbevegelsen advarer LO mot boikott

Venner av Israel i norsk arbeiderbevegelse (VINA) mener boikottforslagene i LO «vitner sterkt om en dobbel standard».

Kommer LO-Kongressen til å klappe gjennom boikott av verdens eneste jødiske stat? Bildet er fra LO-Kongressen i 2009. (Illustrasjonsfoto: Arbeiderpartiet)
Kommer LO-Kongressen til å klappe gjennom boikott av verdens eneste jødiske stat? Bildet er fra LO-Kongressen i 2009. (Illustrasjonsfoto: Arbeiderpartiet)
  • Hvis du vil stå imot alle former for Israel-boikott, inviterer vi deg til å bli medlem av MIFF! Alle nye som blir medlemmer i april 2017 mottar boken Israel under lupen GRATIS i velkomstpakken (veil. pris 298,-). 

Syke forslag om full Israel-boikott på LO-kongressen, meldte MIFF tirsdag 18. april. 1. mai skal LO i Oslo marsjere for boikott av halvparten av verdens jøder, skriv MIFF 27. mars.

Organisasjonen Venner av Israel i norsk arbeiderbevegelse (VINA) er sterkt kritiske til de boikottforslagene som er fremmet i forbindelse med LOs forestående kongress.

– Boikott er et ensidig tiltak som VINA ikke ser på som formålstjenlig for å frembringe en løsning på konflikten mellom Israel og palestinerne og er heller ikke i tråd med Osloavtalen som Norge i sin tid var tilrettelegger for. En boikott vil sette Norge helt på sidelinjen i en konflikt der man ønsker at Norge skal spille en aktiv rolle for å få til en fremforhandlet løsning mellom partene i tråd med de avtaler som er inngått, skriver VINA i en uttalelse til MIFF.

– Hvis det fortsatt er ønskelig at Norge skal ha en slik rolle som tilrettelegger må man ha gode relasjoner til begge parter. Det får man ikke gjennom en boikott, understreker VINA.

MIFFs gjennomgang viste at det i 2016 var 39 internasjonale konflikter og borgerkriger i verden som krevde flere menneskeliv, mange titalls og hundretalls ganger flere, enn konflikten mellom israelere og palestinere. Likevel er det ikke ett eneste ord å spore om disse konfliktene i forslagene til LO-kongressen.

– VINA finner det forstemmende at mens forslagsstillerne ønsker å boikotte Israel så velger de taushet når det gjelder andre konflikter. Det er trist og vitner sterkt om en dobbel standard, skriver VINA.

Styret i VINA bestod i 2016 av styreleder Knut Marius Gaarder, nestleder Eigil Jespersen, kasserer Harald Bell Solaas og styremedlem Geir Kåre Opheim.

Forrige artikkelVerdenskjent israelsk naturfotograf elsker å ta bilder av ville dyr i Norge
Neste artikkelSAS åpner ny direkterute til Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.