Stadig flere sier “Aldri mer!”

Det er ikke første gang sterke krefter i Norge kjemper for boikott av jøder. Hva gjør du for å protestere mot boikottforslagene i LO?

En elektriker melder seg ut av EL og IT Forbundet og inn i MIFF. (Illustrasjonsfoto: Charlotta Wasteson, flickr)
En elektriker melder seg ut av EL og IT Forbundet og inn i MIFF. (Illustrasjonsfoto: Charlotta Wasteson, flickr)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.


Norges største lønnstakerorganisasjon avholder sin kongress 8.-12. mai. Delegatene skal ta stilling til to forslag om full boikott av verdens eneste jødiske stat.

Allerede i februar spurte MIFF: Er du klar til å melde deg ut i protest?

Mange svarte: Ja, det har vi allerede gjort. Det har vi gjort for lenge siden.

Andre svarte: Hvordan finner jeg en arbeidstakerorganisasjon som ikke misbruker min medlemsavgift til politisk kamp mot verdens eneste jødiske stat?

Søndag 23. april mottok MIFF en innmelding fra en elektriker i 30-årene.

– Har vært lenge medlem av EL og IT Forbundet. Melder meg nå ut fra den organisasjonen. Takk for opplysende artikler, skriver han. Bare i løpet av helgen fikk MIFF langt over 30 nye medlemmer.

Om en uke skal LO i Oslo marsjere for boikott av halvparten av verdens jøder. Om to uker kan LO-Kongressen vedta boikott. Fagforbundet (355.000), Fellesforbundet (142.000), Norsk Tjenestemannslag (50.000), EL og IT Forbundet (40.000), Fellesorganisasjonen (27.000), Norsk Transportarbeiderforbund (20.000) og Musikernes fellesorganisasjon (8000) har allerede gjort vedtak om boikott av Israel eller israelske bosetninger.

I LO-systemet finnes det personer som er opptatt av fred og rettferdighet og som motarbeider boikottforslagene. Kan du gi dem noe hjelp? Blant MIFFs medlemmer og støttespillere må det være en betydelig andel som er organisert i et av LOs 25 fagforbund. Hva gjør du for å stanse et boikottvedtak i mai?

Her er noen tips:

Ta kontakt med ditt fagforbund og gjør det tydelig at du kommer til å melde deg ut dersom det blir et vedtak for boikott av Israel i en eller annen form. I de aller fleste bransjer er det alternative fagforeninger som ikke blander seg inn i utenrikspolitikk.

Ta kontakt med dine delegater og ledelsen i ditt fagforbund og fortell dem hvor frastøtende det er at verdens eneste jødiske stat blir valgt ut som boikottmål.

Fortell alle du møter, gjennom alle kanaler du har tilgjengelig, hvor dumt og umoralsk det er å boikotte Israel.

 

Forrige artikkelAp sier de er utålmodige, men fremstår mest som tåpelige
Neste artikkelFlere personer skadet i terrorangrep
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.