Børge Brende lærte Israel-venner en lekse

– Kan vi ikke snakke om denne type spørsmål respektfullt med hverandre?

Utenriksminister Børge Brende og statsminister Benjamin Netanyahu 2. april 2017. (Foto: UD, Twitter)
Utenriksminister Børge Brende og statsminister Benjamin Netanyahu 2. april 2017. (Foto: UD, Twitter)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

«Fra i dag vil ordfører i Tromsø Kristin Røymo (Ap) og ordfører i Trondheim Rita Ottervik (Ap) kunne bli avvist på Ben Gurion-flyplassen,» skrev MIFF 7. mars 2017. De to norske kommunene har vedtatt boikott av varer og tjenester fra israelske bosetninger.

Da jeg delte artikkelen på Facebook-veggen min samme dag, fikk jeg følgende kommentar fra en kvinnelig Israel-venn:

«Lurer på hvor langt Børge Brende og Utenriksdepartementet er kommet i å undersøke lovligheten av boikotten????? Shame on you, Brende!!!»

En mannlig Israel-venn kommenterte i samme tråd:

«Han gidder nok ikke bry seg om det. Eller kanskje det er det at han ikke tør.»

Men så fikk Israel-vennene seg en overraskelse. For inn i tråden kom utenriksministeren personlig.

«Synes ikke akkurat dette var en så veldig hyggelig tone. Kan vi ikke snakke om denne type spørsmål respektfullt med hverandre? Det er riktig at vi undersøker dette, men samtidig har jeg gjort det klinkende klart at jeg er imot boikott av Israel,» skrev Brende.

En stund senere var Israel-vennens første kommentar på min vegg fjernet. Dermed var også utenriksministerens svar borte.

– Slettet du ditt innlegg på min vegg hvor du fikk svar fra utenriksminister Børge Brende? spurte jeg Israel-vennen.

– Ja. Er så oppgitt og uttrykte meg nok ikke så fint. Skal skjerpe meg, svarte hun.

Brendes lekse er viktig for oss alle.

De vi omtaler og kritiserer i sosiale medier kan komme til å lese det vi skriver. Ikke skriv med andre ord eller i en annen tone enn den du vil være komfortabel med å bruke til dem direkte. Unngå å spekulere i andres motiver. Da vil folk oppleve deg mer respektfull og lytte mer til dine argumenter.

La oss alle skjerpe oss.

Forrige artikkelConrad Myrland i MIFF Vest-Telemark: Har folk i Vest-Telemark et falskt bilde av Israel?
Neste artikkelHvem sier sannheten? Abbas eller Netanyahu?
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.