Skal fore Israel med fersk norsk sjømat

Ny fraktrute mellom Oslo og Tel Aviv skal frakte norsk sjømat for 250 millioner kroner.

En Boeing 747 skal frakte tonnesvis med sjømat fra Norge til Israel. (Foto: Luc Williams/Wikimedia)
En Boeing 747 skal frakte tonnesvis med sjømat fra Norge til Israel. (Foto: Luc Williams/Wikimedia)

Det israelske fraktselskapet CAL Cargo Airlines åpner tirsdag 16. mai en ny fraktrute mellom Oslo Gardermoen og Tel Aviv i Israel. Hver tirsdag vil selskapet fly direkte fra Norge til Israel med en Boeing 747-400F fullastet med fersk norsk sjømat.

– Dette er svært gledelige nyheter for Norge og Oslo lufthavn. Israel er en av de største destinasjonene for flybåren sjømat fra Norge og Tel Aviv blir den 10. største flyplassen for flyfrakt fra Oslo lufthavn, sier direktør for cargo i Avinor, Martin Langaas, til bransjenettstedet Hangar.no.

Hvert år vil den nye fraktruten kunne betjene norsk sjømat til en eksportverdi av en kvart milliard kroner. Oslo lufthavn er glad at CAL Cargo Airlines har etablert seg.

– Denne ruten vil dekke et stort hull i vår globale etterspørsel etter kapasitet.

Også det israelske selskapet er fornøyd med å kunne bringe norsk sjømat til Israel. Fra før flyr det til til Atlanta og New York i USA, Larnaca på Kypros og Liège i Belgia.

– Vi er veldig fornøyd med åpningen av den nye ruten og er sikre på at dette vil bli en stor suksess som vil styrke det eksisterende forholdet med det lokale fiskemarkedet, forteller Offer Gilboa, CALs styreformann og eier.

 

  • Hjelp MIFF å formidle israelernes perspektiver og rette opp det falske bildet av Israel. Bli medlem av MIFF. Prisen for å være medlem av MIFF er fra kr. 4,- per uke.
Forrige artikkelLO går inn for en politikk der verdens eneste jødiske stat forsvinner
Neste artikkelErdogan vil stanse «jødifisering» av Jerusalem
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.