– LO plasserer seg skulder til skulder med de verste fiendene til Israel

Israels ambassadør Raphael Schutz mener boikottvedtaket til LO er dypt umoralskt.

Parole fra 1. mai-toget i Oslo 2017. (Foto: Roland Baltzersen)
Parole fra 1. mai-toget i Oslo 2017. (Foto: Roland Baltzersen)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Reaksjonene har vært mange og sterke etter at LO-kongressen fredag 12. mai gikk inn for en full boikott av Israel. Med 193 stemmer mot 117 gikk Norges største arbeidstakerorganisasjon inn for «internasjonal økonomisk, kulturell og akademisk boikott» av verdens eneste jødiske stat.

MIFF påpekte før kongressen at ordlyden i LO-sekretariatets forslag viser støtte til  en politikk der verdens eneste jødiske stat forsvinner. MIFF har også påpekt at uttalelsen bygger på fake news og vi har foreslått hva LO BURDE si om Israel.

Den israelske ambassaden i Norge mener LO stiller seg skulder til skulder med landets verste fiender med dette vedtaket.

Israels ambassadør Raphael Schutz. (Foto: Olav Mo Grimdalen)– Dette umoralske vedtaket gjenspeiler dypt forankrede holdninger av partiskhet, diskriminering og dobbeltstandard mot den jødiske staten. Det virker å være en besettelse mot Israel innen fagforeninger, spesielt i LO. Som vi så under 1. mai-toget i Oslo var «boikott Israel» den eneste internasjonale kampsaken, sier Israels ambassadør til Norge, Raphael Schutz, i en uttalelse.

Ambassadøren sier videre at de ser på boikottvedtaket til LO som en fornektelse av det jødiske folks rett til selvbestemmelse i sin egen stat. LO har også vedtatt at etterkommerne av alle palestinske flyktninger skal ha rett til å vende tilbake til Israel. Det er snakk om over fem millioner palestinere og vil bety slutten på Israel som en jødisk stat. LO krever også at Israel river sikkerhetsbarrieren som har bidratt til å redde mange israelske liv fra islamistisk og nasjonalistisk terror.

– Ved å vedta disse posisjonene plasserer LO seg skulder til skulder med Israels verste fiender. Israelerne ønsker å leve i fred med sine naboer og så langt har vi klart å få til fredsavtaler med Egypt og Jordan. Israel støtter tostatsløsningen og to stater for to folk. Vi mener, som vist i tidligere tilfeller, at den beste måten å oppnå det på er gjennom direkte forhandlinger uten forutsetninger, sier ambassadøren.

 

  • Er du opprørt over LO-vedtaket om full boikott av Israel?
    Bli medlem av MIFF nå!  Gi din gave til MIFFs informasjonsarbeid med Vipps 39881 eller gi en gave med SMS i skjemaet nederst i artikkelen.
Forrige artikkel– LOs vedtak er basert på nærmest totalt fravær av kunnskap og innsikt
Neste artikkelErna og Jonas tar avstand fra boikott
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.