DNB satser stort på israelsk selskap

Investeringsfondet DNB Teknologi har stor tro på et «lite» israelsk teknologiselskap.

Mandag skriver Finansavisen om DNBs satsing på et israelsk selskap. (Foto: Faksimile Finansavisen)
Mandag skriver Finansavisen om DNBs satsing på et israelsk selskap. (Foto: Faksimile Finansavisen)

Suksess-fondet DNB Teknologi satser stort på det «lille» israelske teknologi-selskapet Mellanox, skriver Finansavisen i sin mandagsutgave. DNB-fondets hovedforvalter Anders Tandberg-Johansen pryder forsiden av avisen hvor han forteller at selskapet er hans favorittaksje. Mellanox er DNB-fondets 8. største investering. Til sammen forvalter fondet for over 12 milliarder norske kroner.

Det er nok ikke så mange nordmenn som har hørt om det israelske selskapet. De har en børsverdi på litt over 20 milliarder kroner og har sine hovedkontorer i Yokneam i Israel og California i USA. Selskapet leverer nettverkstjenester som gjør datatrafikken på internett raskere og mer effektivt for sluttbrukerne. Det var tidligere topper i Intel og Galileo Tech som sluttet i sine jobber for å starte bedriften i 1999.

DNB eier til sammen 5,8 prosent av selskapet, noe som gjør dem til selskapet tredje største aksjonær. Selv om investeringen foreløpig ikke har gitt avkastning, har DNB og forvalter Tandberg-Johansen stor tro på at investeringen vil bli lønnsom.

– Mellanox er den billigste aksjen vi kan kjøpe for å være eksponert mot Cloud-Computing-trenden. De sitter i verdens største datasentre – hos Google, Amazon, Facebook. Vi tror de kommer til å vokse mye de neste årene, sier han til avisen.

Siden DNB eier en såpass stor del av selskapet har de en aktiv eierposisjon. Derfor har de hatt flere møter med Eyal Waldman, styreleder og hovedaksjonær i Mellanox.

– Han er en steinhard type og rå forretningsmann. Det er litt av grunnen til at vi har investert der, nettopp fordi han er både sjef og aksjonær, sier Tandberg-Johansen.

Forrige artikkelHva vil MIFF si til forbundslederen som kjempet gjennom Israel-boikott i LO?
Neste artikkelMIFF takker Brende for avvisning av LOs Israel-boikott
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.