Slik tar de avskjed med LO

Les hele leserbrevet som stod på trykk i Avisen Lister i forrige uke.

Faksmile fra avisen Lister onsdag 10. mai.
Faksmile fra avisen Lister onsdag 10. mai.

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Allerede før LO vedtok boikott fredag 12. mai, sendte Roy Erik Jåbæk fra Lyngdal i Vest-Agder det følgende innlegget til sin lokalavis. Han forteller til MIFF at han har meldt seg ut, og at andre kolleager på jobben er på vei til å gjøre det samme. Innlegget stod på trykk onsdag 10. mai.

 

Farvel LO

Jeg trodde dere var opptatt av rettferdighet, men ser dere ensidig er ute etter å utsulte og utarme befolkningen i verdens eneste jødiske stat.

Jeg trodde dere var opptatt av likestilling, men ser dere boikotter den eneste staten i Midtøsten hvor kvinner har frihet.

Jeg trodde dere var opptatt av sannhet. Likevel slår LO-Aktuelt opp følgende overskrift: “Palestinerne har det verre enn noen gang.” Men kan det være tilfelle? I 1967, før Israel erobret Gaza og Vestbredden i en lovlig forsvarskrig, hadde kun 1 av 5 palestinere elektrisitet i sin bolig. I 1967 var forventet levealder for palestinere 48 år. Etter 17 år under israelsk styre, hadde forventet levealder økt til 66 i 1984. I dag er den høyere for palestinerne enn i de fleste arabiske land.

Jeg trodde dere var opptatt av å beskytte arbeidstakere. Men jeg ser at det foreslås på LO-kongressen å fjerne sikkerhetstiltak (sjøblokaden av Hamas-regimet og sikkerhetsbarrieren på Vestbredden) som beskytter jødiske arbeidere i Israel.

Jeg trodde dere skulle arbeide for interessene til norske arbeidstakere, men ser dere har blitt et instrument for dypt urettferdige og umoralske utenrikspolitiske kampgrupper. Derfor sier jeg takk for meg.

Roy Erik Jåbæk

 

Faksmile fra avisen Lister 10. mai 2017.
Faksmile fra avisen Lister 10. mai 2017.

 

Allerede i februar skrev MIFF: På LO-kongressen i mai «er det også stor fare for at omlag tre hundre delegater vedtar boikott av verdens eneste jødiske stat over hodet på sine 910.000 medlemmer». Er du klar til å melde deg ut i protest, spurte MIFF.

Som forventet kom det forslag om full Israel-boikott fra EL og IT Forbundet og LO-Oslo. MIFF påpekte før kongressen at ordlyden i LO Sekretariatets forslag gir støtte til  en politikk der verdens eneste jødiske stat forsvinner. MIFF påpekt også at uttalelsen bygger på fake news og vi har foreslått hva LO BURDE si om Israel. Bare noen timer før boikottvedtaket gjorde vi faktasjekk på det siste nye avsnittet som LO inkluderte i sin uttalelse i løpet av konferansen.

Kort tid etter boikottvedtaket skrev et LO-medlem fra 1974 til MIFF: – Jeg er skamfull over holdningene jeg indirekte har støttet. Andre skriver lignende og varsler at de vil melde seg ut av forbund tilknyttet LO. Da TV2 meldte om reaksjonene lørdag kveld, hadde MIFF fått omlag 200 nye medlemmer. Nå, drøye tre døgn etter vedtaket, har MIFF fått over 600 nye medlemmer.

Det blir ikke lett for LO-medlemmer framover. Ikke rart de føler seg litt “LOst”, skriver MIFF i en artikkel hvor vi loser LO-medlemmene gjennom det som for framtiden ikke lenger er “kosher” for dem.

Jan Olav Andersen, forbundsleder i EL og IT Forbundet, holdt talen som sikret flertall for full boikott av Israel. Hva vil MIFF si til ham?

Mandag 15. mai sendte MIFF en takk til utenriksminister Børge Brende fordi han tydelig tok avstand fra LOs Israel-boikott. Samtidig ga vi ham en viktig utfordring.

 

 

Forrige artikkelMIFF takker Brende for avvisning av LOs Israel-boikott
Neste artikkelAUF-medlem: – Jeg forstår at det er behov for en organisasjon som MIFF i Norge
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.