Et gapende og stort hull i LOs Israel-boikott

– Patetisk, sier Jan Benjamin Rødner i MIFF om det siste utspillet fra LO.

LO vil ha internasjonal boikott, men de er ikke mer internasjonale enn at de selv forbeholder seg retten til å nyte godt av israelske varer og tjenester. - Patetisk, mener Jan Benjamin Rødner.
LO vil ha internasjonal boikott, men de er ikke mer internasjonale enn at de selv forbeholder seg retten til å nyte godt av israelske varer og tjenester. - Patetisk, mener Jan Benjamin Rødner.

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Etter LO-vedtaket om full boikott av Israel påpekte Med Israel for fred (MIFF) at dette ikke kom til å bli lett. I en artikkel forklarte vi hva de over 900.000 LO-medlemmene nå må være nøye med å passe seg for. Unngå bruk av den norske luftambulansen og livreddende israelsk teknologi og helsehjelp! Hold dere borte fra bibliotekene ved høyere norske utdanningssteder! Vær nøye med at mobiltelefoner, nettbrett og datamaskiner ikke har programvare eller maskinvare fra Israel! Dette er bare noen få eksempler på våre råd. Vi kunne forestille oss at medlemmer i LO ville oppleve seg noe «LOst!» etter å ha sett hele listen over alle forbudsvarer og tjenester.

Men nå kommer oppfølgeren «LOst 2.0».

For hva sier LOs informasjonssjef Jenny Ann Hammerø til avisen Dagen?

«Det vi har vedtatt er en internasjonal boikott, så det er ikke snakk om at LO som organisasjon skal boikotte israelske varer eller at LO skal gjøre det.»

Nei vel? LO-kongressen har nettopp vedtatt å «arbeide for en internasjonal økonomisk, kulturell og akademisk boikott» av Israel, men de vil ikke selv stanse innkjøp fra Israel?

MIFF har tidligere påpekt noe av det LOs boikottvedtak mangler.

Vedtaket gir ikke plass til likhet for loven – i 2016 var det 39 konflikter i verden hvor det ble drept flere, i de fleste tilfeller mange ganger flere, enn i konflikten mellom Israel og palestinerne. LO boikotter likevel BARE den jødiske staten.

Vedtaket er kjemisk fritt for forståelse for det jødiske folkets historiske rettigheter og jødenes erfaring med å være minoritet i muslimske land.

Vedtaket røper alvorlige hull i LO-sekretariatets kunnskap om dagens situasjon.

LOs boikottvedtak mangler ord som kunne bidratt til en løsning på konflikten.

Nå viser det seg at LO også mangler noe mer. Det er et gapende, stort hull: Prinsippfasthet.

– Når LOs informasjonssjef sier dette til Dagen, viser det at boikottvedtaket bare er et propaganda-stunt for norsk innenrikspolitisk konsum. Det er jo fornuftig, for en slik boikott vil bare føre med seg ufred og hat på begge sider av konflikten. Men det er ganske patetisk at de oppfordrer til en boikott som de ikke er villige til å leve opp til selv. Hyklerisk og dobbeltmoralsk er to begreper som passer godt på saken, kommenterer Jan Benjamin Rødner, styremedlem i MIFF.

  • Skal LO-toppene være helt trygge, bør de nok logge av og gå over til penn og papir. Bare pass på at de ikke er laget i Israel, konkluderer Dagens journalist Lars Akerhaug i en kommentarartikkel.

 

Les mer om hva MIFF har skrevet om LO-boikotten

Kort tid etter boikottvedtaket skrev et LO-medlem (siden 1974) til MIFF: – Jeg er skamfull over holdningene jeg indirekte har støttet. Andre LO-medlemmer skriver om lignende reaksjoner og varsler at de vil melde seg ut av forbund tilknyttet LO. Da TV2 meldte om reaksjonene lørdag kveld, hadde MIFF fått omlag 200 nye medlemmer. Nå, drøye fire døgn etter vedtaket, har MIFF fått over 700 nye medlemmer.

Jan Olav Andersen, forbundsleder i EL og IT Forbundet, holdt talen som sikret flertall for full boikott av Israel. Her kan du lese hva MIFF vil si til ham.

Mandag 15. mai sendte MIFF en takk til utenriksminister Børge Brende fordi han tydelig tok avstand fra LOs Israel-boikott. Samtidig ga vi ham en viktig utfordring.

Forrige artikkelRadiohead bøyer ikke av for press fra boikott-general – vil ha konsert i Israel
Neste artikkelIsraelsk selskap har utviklet et batteri som kan revolusjonere hverdagen vår
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.