Medlemsflukt fra LO

«Ingen enkeltsak har medført så mange utmeldinger som saken om boikott av Israel.» LO vil ikke bare boikotte, de støtter at Israel blir borte.

Skjermdump fra FriFagbevegelse 22. mai 2017.
Skjermdump fra FriFagbevegelse 22. mai 2017.

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

«Nær 120 har meldt seg ut av LO protest mot Israel-boikott,» melder FriFagbevegelse mandag 22. mai. Tallet er basert på tilbakemeldinger fra ni av de største forbundene i LO.

«Ingen FriFagbevegelse har snakket med kan huske at én sak har fått så mange til å bli så sinte at de melder seg ut av hele LO.»

Folk blir sinte med god grunn.

Hele LO gir støtte til en politikk der verdens eneste jødiske stat forsvinner. MIFF har vist at uttalelsen bygger på fake news og vi har foreslått hva LO BURDE si om Israel.

Kort tid etter boikottvedtaket skrev et LO-medlem fra 1974 til MIFF: – Jeg er skamfull over holdningene jeg indirekte har støttet. Andre skrev lignende og varslet at de ville melde seg ut av forbund tilknyttet LO.

MIFF tror og håper at antallet utmeldinger i LO vil fortsette å øke på de neste ukene. Etter LOs boikottvedtak 12. mai har MIFF fått over 900 nye medlemmer.

Hvordan kan jeg stole på at LO arbeider med fakta, likestilling, rettferdighet og god moral i andre saker? spurte et medlem av EL og IT Forbundet da han meldte seg ut.

Roy Erik Jåbæk fra Lyngdal skrev det slik:

Farvel LO

Jeg trodde dere var opptatt av rettferdighet, men ser dere ensidig er ute etter å utsulte og utarme befolkningen i verdens eneste jødiske stat.

Jeg trodde dere var opptatt av likestilling, men ser dere boikotter den eneste staten i Midtøsten hvor kvinner har frihet.

Jeg trodde dere var opptatt av sannhet. Likevel slår LO-Aktuelt opp følgende overskrift: “Palestinerne har det verre enn noen gang.” Men kan det være tilfelle? I 1967, før Israel erobret Gaza og Vestbredden i en lovlig forsvarskrig, hadde kun 1 av 5 palestinere elektrisitet i sin bolig. I 1967 var forventet levealder for palestinere 48 år. Etter 17 år under israelsk styre, hadde forventet levealder økt til 66 i 1984. I dag er den høyere for palestinerne enn i de fleste arabiske land.

Jeg trodde dere var opptatt av å beskytte arbeidstakere. Men jeg ser at det foreslås på LO-kongressen å fjerne sikkerhetstiltak (sjøblokaden av Hamas-regimet og sikkerhetsbarrieren på Vestbredden) som beskytter jødiske arbeidere i Israel.

Jeg trodde dere skulle arbeide for interessene til norske arbeidstakere, men ser dere har blitt et instrument for dypt urettferdige og umoralske utenrikspolitiske kampgrupper. Derfor sier jeg takk for meg.

Roy Erik Jåbæk

Forrige artikkelDonald Trump har ankommet Israel
Neste artikkel– Det føles fantastisk å være her i Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.