Chess endret flagg etter reaksjon fra MIFF

Mobilselskapet hadde forbyttet Israels flagg på den aller mest sårende måte.
Informasjonssiden for mobilpriser i Israel har nå fått riktig flagg hos Chess. (Skjermdump fra chess.no)
Informasjonssiden for mobilpriser i Israel har nå fått riktig flagg hos Chess. (Skjermdump fra chess.no)

MIFFs styremedlem Kristoffer Vikan forbereder seg på å være en av reiselederne på MIFFs andre ungdomstur til Israel. Derfor sjekket han priser på samtale, SMS og mobildata hos sin teleleverandør Chess mandag formiddag.

Han fikk sjokk da siden som møtte ham så slik ut.

Finn tre feil. (Skjermdump fra Chess.no)
Finn tre feil. (Skjermdump fra Chess.no)

Miff.no skrev om saken kort tid senere, og divserse klager ble sendt til Chess.

Det tok bare noen få timer før siden var oppdatert. Den ser nå slik ut:

Finn tre riktige.
Finn tre riktige.

 

MIFF har ikke fått svar fra Chess om det er en menneskelig eller teknisk feil som er forklaringen.

MIFF skrev tidligere i dag:

Om Israel hadde fått Frankrikes, Argentinas eller Bolivias flagg med en feil, var det selvsagt kjedelig. Det kan enkelt bli rettet opp.

Undringen om hva som ligger bak blir større når flagget som knyttes til Israel er flagget til den arabiske nasjonen hvor begge de to dominerende politiske gruppene kjemper for å fjerne hele staten Israel fra kartet.

Hamas vil utslette Israel. Fatah mener Israel ikke har rett til å eksistere. De palestinske lederne som gjennom sin Basic Law har vedtatt at Palestina skal være en arabisk og muslimsk stat, avviser samtidig bestemt at Israel skal kunne være en jødisk stat. De krever anerkjennelse av en arabisk stat nummer 23 og en muslimsk stat nummer 57 (”Staten Palestina” har vært medlem i Organization of the Islamic Conference siden 1969), men nekter Israel retten å kunne være et nasjonalt hjemland for jøder. Senest 2. februar 2014 erklærte PA-president Mahmoud Abbas i intervju med New York Times. ”On recognition of Israel as a Jewish state, Mr. Abbas said, ’This is out of the question.’”

Det er derfor ekstra sårt når Chess (ved en menneskelig eller teknisk feil?) erstatter den jødiske davidsstjernen med PLOs flagg.

 

  • Hvis du synes MIFF gjør et bra arbeid for Israels sak i Norge, håper vi du blir medlem! Klikk her for registreingsskjema. Du som allerede er medlem kan støtte vårt arbeid via Vipps 39881, konto 78770654539 eller med SMS i skjemaet under.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise