Fikk sjokk da han fikk se mobilprisene til Chess i Israel

Men det var ikke prisene MIFFs styremedlem Kristoffer Vikan reagerte på.

MIFFs styremedlem Kristoffer Vikan. (Foto: Privat)
MIFFs styremedlem Kristoffer Vikan. (Foto: Privat)

Om noen dager drar MIFFs styremedlem Kristoffer Vikan til Israel som en av reiselederne på MIFFs andre ungdomstur til landet. For å forberede seg, sjekket han i dag priser på samtale, SMS og mobildata hos sin teleleverandør Chess.

Det var ikke prisene som fikk Vikan til å sette kaffen i halsen, men flagget som Chess har knyttet til Israel.

Om Israel hadde fått Frankrikes, Argentinas eller Bolivias flagg med en feil, var det selvsagt kjedelig. Det kan enkelt bli rettet opp.

Undringen om hva som ligger bak blir større når flagget som knyttes til Israel er flagget til den arabiske nasjonen hvor begge de to dominerende politiske gruppene kjemper for å fjerne hele staten Israel fra kartet.

Hamas vil utslette Israel. Fatah mener Israel ikke har rett til å eksistere. De palestinske lederne som gjennom sin Basic Law har vedtatt at Palestina skal være en arabisk og muslimsk stat, avviser samtidig bestemt at Israel skal kunne være en jødisk stat. De krever anerkjennelse av en arabisk stat nummer 23 og en muslimsk stat nummer 57 (”Staten Palestina” har vært medlem i Organization of the Islamic Conference siden 1969), men nekter Israel retten å kunne være et nasjonalt hjemland for jøder. Senest 2. februar 2014 erklærte PA-president Mahmoud Abbas i intervju med New York Times. ”On recognition of Israel as a Jewish state, Mr. Abbas said, ’This is out of the question.’”

Det er derfor ekstra sårt når Chess (ved en menneskelig eller teknisk feil?) erstatter den jødiske davidsstjernen med PLOs flagg.

Chess har lovet å rette feilen. Det palestinske flagget skal aldri få lov til å erstatte davidsstjernen i Israels flagg.

 

Oppdatering kl. 15.15

Chess har nå endret flaggene. PLOs flagg er borte fra Israel-siden og Israels flagg er på plass.

Finn tre feil. (Skjermdump fra Chess.no)
Finn tre feil. (Skjermdump fra Chess.no)

 Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise