Pizza servert med trakassering i Tønsberg

Israel-venner i Vestfold merker seg nok hva som står på menyen hos Tønsberg Pizza.

Skjermdump fra Tønsberg Blad 22. juni 2017.
Skjermdump fra Tønsberg Blad 22. juni 2017.

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.


Hele søndag gikk Lasse Eriksen (21) med en t-skjorte med «I love Israel» på brystet. Det ga ham en «veldig ubehagelig opplevelse» da han skulle hente pizza samme kveld, melder Tønsberg Blad. Lokalavisen skriver:

«Lasse Eriksen sier han aldri har opplevd noe liknende som det han ble utsatt for da han søndag skulle hente en forhåndsbestilt pizza.

– Hadde jeg ikke hatt med meg andre der, er jeg ikke sikker på om jeg hadde fått med meg pizzaen.

Han hadde på seg T-skjorte med «Israel» skrevet på brystet, en skjorte han sier han aldri har fått reaksjoner på før.»

Ifølge Eriksen stimlet de ansatte på Tønsberg Pizza om ham da han kom inn med t-skjorten. Sjefen på stedet snakket mest og uttrykt sterkt at han mislikte t-skjorten.

– Jeg vil ikke bruke ordet aggressiv om ham, men det føltes ikke greit å være der som kunde og få slik kritikk. Jeg fikk også høre at jeg fort vil kunne møte på «feil» folk på byen, og da vil det bli bråk, sier Eriksen til Tønsberg Blad.

Eieren av pizzakjeden Tønsberg Pizza, Mostapha Quibaysi, er fra Sør-Libanon. Han betegner møtet som en «diskusjon, ikke krangel».

– For meg var det en vanlig prat. Han svarte for seg, og jeg aksepterte svarene, hevder Quibaysi. Han forteller at han flyttet til Norge i 1989 og at han har «slåss mot Israel», men hevder at han ikke var del av Hizbollah.

– Jeg elsker å diskutere, og folk må tåle at vi av og til er uenige. Jeg tror nok kanskje Lasse Eriksen ville provosere litt med den T-skjorten. Uansett er han hjertelig velkommen tilbake hit når det måtte være, sier Quibaysi.

Eriksen sier at han i løpet av samtalen fikk beskjed om å bytte t-skjorte og israelere ble kalt for terrorister.

 

Dypt beklagelig

Nestleder i MIFF Vestfold, Torben von Huth, tror Israel-venner i fylket vil merke seg hva som står på menyen i Tønsberg Pizza.

– Det må være selvsagt at hvem som helst har lov til å gå i «I Love Israel»-t-skjorte i Tønsbergs gater uten å bli trakassert. At Lasse Eriksen møtte slike ubehagelige reaksjoner i en forretning der han kom som kunde er svært alvorlig og dypt beklagelig. Vi er glad for å se at pizzaselgeren ønsker ham velkommen tilbake som kunde, men kanskje Lasse velger pizza som blir servert uten trakassering neste gang, sier Torben von Huth, nestleder i MIFF Vestfold.

– Med Israel for fred har over 500 medlemmer i Vestfold, og slike reaksjoner fra forretninger mot et land vi er glad er selvsagt noe som alle disse og andre støttespillere merker seg, sier von Huth.

Tønsberg Blad har også stilt noen spørsmål til MIFF sentralt. Her er hva Conrad Myrland, daglig leder i MIFF, svarte.

Er dette noe MIFF-medlemmer opplever ofte?

– Mange er nok forsiktige med å vise fram sitt engasjement for Israel offentlig, nettopp i frykt for slike reaksjoner. Meningsmålinger viser at en stor andel av det norske folk har grove misoppfatninger av Israel.

Blir du overrasket over dette?

– Det er overraskende at reaksjonen kommer så sterkt i en forretning der den unge mannen kommer inn som en vennligsinnet kunde. Det kan umulig være god forretningsskikk.

Hva synes du selv om t-skjorten?

– T-skjorten er av typen turister kjøper med hjem til sine nærmeste etter besøk i et fremmed land. Det kan knytte seg sterke følelser og minner til slike klesplagg, og derfor forstår jeg at Lasse Eriksen reagerte så sterkt på hvordan han ble mottatt.

 

Synes du man skal få kjøpe pizza uten å få beskjed om å bytte t-skjorte? Si din mening i kommentarfeltet.

Vil du at det skal bli allmenn aksept for å gå med «I Love Israel»-t-skjorte i Norge? Bli medlem av MIFF nå.

Forrige artikkelHyller terrorist som var hjernen bak et angrep som kostet 22 skolebarn livet
Neste artikkelLieberman: Abbas prøver å presse Hamas inn i en ny krig med Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.