Lasse Eriksen får ingen unnskyldning fra pizzaselger

Snarere tvert imot. – Å gå med «I love Israel» t-skjorte i min restaurant, er som å gå i «I love Hamas» eller «I love Hitler» t-skjorte i en israelsk restaurant, skriver pizzaselgeren i Tønsberg på MIFFs nettside.

Lasse Eriksen kommer neppe til å kjøpe mer pizza hos en selger som vil styre hvilken t-skjorte han går med. (Foto: Privat)
Lasse Eriksen kommer neppe til å kjøpe mer pizza hos en selger som vil styre hvilken t-skjorte han går med. (Foto: Privat)

Torsdag 22. juni skrev Tønsberg Blad [bak betalingsmur] om opplevelsen som Lasse Eriksen (21) hadde noen dager tidligere. MIFF oppsummerte saken i «Pizza servert med trakassering i Tønsberg». Eriksen var ikledd en t-skjorte med teksten «I love Israel». Eieren av pizzarestauranten, Mostapha Qubaysi, ga ham beskjed om å bytte t-skjorte og kalte israelerne for terrorister.

– Jeg fikk også høre at jeg fort vil kunne møte på «feil» folk på byen, og da vil det bli bråk, sa Eriksen til Tønsberg Blad.

Fredag 23. juni spurte vi Eriksen om han hadde hørt noe mer fra pizzarestauranten etter at saken ble omtalt i lokalavisen.

Tror du at du får en unnskyldning?

Har ikke hørt noe fra ham. Nei, han ville ikke unnskylde seg.

Kommer du til å kjøpe pizza fra Tønsberg Pizza i framtiden?

Kommer nok ikke til å støtte dem mer ved kjøpe noe der nei, svarte Eriksen.

Lørdag 24. juni ble det bekreftet at pizzarestauranten ikke kommer til å gi noen beklagelse. Snarere tvert imot. I et innlegg publisert kl. 03.21 i kommentarfeltet under MIFFs artikkel om saken avviser Quibaysi at kunden ble trakassert.

– Vi var veldig høflige og ønsket ham velkommen tilbake. Han visste på forhånd at de som driver pizzarestauranten er fra Sør-Libanon og at folk med ulik nasjonalitet jobber her, palestinere og syrere, skriver Quibaysi.

Pizzaselgeren mener det er Eriksen som provoserte og gjorde det for å få oppmerksomhet.

– Det er som jeg skulle gå inn på en israelsk restaurant og ha t-skjorte på meg hvor det står «I love Hamas» eller «I love Hizbollah» eller ikke minst «I love Hitler». Da hadde jeg fått akkurat samme reaksjoner, mener Quibaysi.

– Vi respekterer andres meninger, men du må også ha litt forståelse for andres mening, avslutter Quibaysi.

Første gangs servering var det «israelerne er terrorister». Andre gangs servering er «Israel = Hitler». Menyen hos Tønsberg Pizza frister ikke.

Skjermdump av Mostapha Qubaysis kommentar på MIFFs nettside.
Skjermdump av Mostapha Qubaysis kommentar på MIFFs nettside.

 

  • Synes du man skal få kjøpe pizza uten å få beskjed om å bytte t-skjorte? Si din mening i kommentarfeltet.
  • Vil du at det skal bli allmenn aksept for å gå med «I Love Israel»-t-skjorte i Norge? Bli medlem av MIFF nå.
Forrige artikkelDe beste og viktigste foredragene
Neste artikkelNå er MIFFs ungdomstur 2017 i gang
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.