I dag kan Børge Brende være trygg på at han har gjort det rette

Norge blir fordømt av over 60 palestinske organisasjoner.
Utenriksminister Børge Brende på Urix 16. oktober 2013. (Skjermdump fra Nrk.no)
Utenriksminister Børge Brende på Urix 16. oktober 2013. (Skjermdump fra Nrk.no)

Palestinian Non-Governmental Organizations Network (PNGO), med over 60 medlemsorganisasjoner, rykket nylig ut med «fordømmelse» av Norge. Reaksjonen kommer etter at utenriksminister Børge Brende krevde navneendring og tilbakebetaling av støtte som er gitt til et palestinsk ungdomssenter oppkalt etter terroristen og barnemorderen Dalal Mughrabi. Den kvinnelige Fatah-terroristen ledet et terrorangrep i 1978 som kostet 37 mennesker livet. Tolv av ofrene var barn.

– PNGO gjentar vår totale avvisning til å endre martyr Dalal Mughrabi Center som ble etablert i Burqa-landsbyen, skriver PNGO på sin nettside.

– PNGO mener det er en annen form for utenlandsk dominans og undertrykkelse å kalle palestinsk motstand mot Israels okkupasjon for terror, fortsetter PNGO. De palestinske organisasjonene vil ha seg frabedt utenlandsk bistand som stiller betingelser som hindrer dem å kjempe.

– Uttalelsene til Børge Brende delegitimerer og kriminaliserer den lovlige palestinske motstanden, skriver PNGO.

Hva var det Brende sa?

– Glorifisering av terrorangrep er fullstendig uakseptabelt. Jeg tar på det sterkeste avstand fra at institusjoner på denne måten tar navn etter personer som har deltatt i terrorhandlinger. Dette er noe Norge ikke aksepterer å bli assosiert med, og det er uholdbart at norske bistandsmidler går til slike formål, sa Brende i en pressemelding.

I dag kan Brende være trygg på at han har gjort det rette. Alle venner av fred for israelere og palestinere bør takke ham. Brende har en egen Facebook-side hvor du kan legge igjen din takk eller du kan sende til utenriksminister@mfa.no.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelSe foredraget som MIFF-ungdommene fikk hos Palestinian Media Watch
Neste artikkelEhud Olmert slipper fri
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise