– Ikke forbud mot omskjæring så lenge jeg er FrP-leder

Siv Jensen (FrP) beroliget jødiske ledere.

Finansminister og FrP-leder Siv Jensen. (Foto: NTNU, flickr)

Mandag hadde noen europeiske jødiske ledere fra European Jewish Association et møte med Fremskrittspartiets partileder Siv Jensen. De var bekymret etter at flertallet på FrPs landsmøte i mai gikk inn for forbud mot rituell omskjæring av guttebarn.

– Jeg forstår at jøder i Europa ble bekymret, men jeg vil forsikre alle om at dette ikke står på regjeringens agenda, ikke på mitt partis agenda og ikke på min personlige agenda. Jeg vil gjøre det klart: Så lenge jeg er partileder vil dette ikke bli fulgt opp. Her i Norge har vi respekt for religionsfriheten. Vi er imot antisemittisme, vi tolererer den ikke og vil bekjempe den, skal Siv Jensen ha sagt, ifølge Jerusalem Post.

Binymoen Jacobs, sjefsrabbiner i Nederland, sier han er svært fornøyd med møtet og at han tror på Jensens forsikringer.

Ervin Kohn, styreleder i Det Mosaiske Trossamfund i Oslo, sier til Dagen at Jensen ikke kommer utenom at landsmøtevedtaket blir stående og at forbud er en del av programmet FrP går til valg på. Kohn er likevel ikke bekymret for at et forbud blir innført, fordi «FrP er det eneste partiet som går til valg på dette».

ABC Nyheter har sjekket med Siv Jensen om hun er sitert korrekt i Jerusalem Post. Hun svarer nettstedet slik i en e-post:

–  Jeg møtte European Jewish Association mandag, uten journalister til stede. I møtet bekreftet jeg at FrP har tatt et standpunkt mot rituell omskjæring. Det handler om å beskytte barn. Jeg gjorde det samtidig klart at FrP er en sterk forsvarer av Israel og blant FrPs mange kampsaker er forbud mot rituell omskjæring av gutter ikke blant mine eller partiets prioriterte saker. På min vakt vil jeg kjempe for partiets prioriterte saker slik som bedre eldreomsorg og økte investeringer i samferdsel, skriver Frp-lederen.

Forrige artikkelNorsk eksport til Israel fortsetter å stige til himmels
Neste artikkelSe foredraget som MIFF-ungdommene fikk hos Palestinian Media Watch
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.