Palestinske organisasjoner som fordømte Norge og Børge Brende mottar norsk bistand

PNGO, som til tross for Børge Brendes avvisning insisterer på å få hylle terrorister, får utbetalt dine og mine skattepenger gjennom Norsk Folkehjelp og Utenriksdepartementet.

Utenriksminister Børge Brende. (Foto: Clarissa Villondo, Verdensbanken, flickr)
Utenriksminister Børge Brende. (Foto: Clarissa Villondo, Verdensbanken, flickr)

Et palestinsk ungdomssenter som Norge har gitt økonomisk støtte til, er oppkalt etter terroristen Dalal Mughrabi. Hun var med på å drepe 37 sivile da hun og åtte andre terrorister gikk til angrep på en buss utenfor Tel Aviv i 1978. Tolv av de drepte var barn.

Utenriksminister Børge Brende reagerte raskt og riktig da dette ble kjent. Norge krevde tilbakebetalt pengene og at det norske emblemet ble fjernet fra inngangspartiet til senteret.

– Glorifisering av terrorangrep er fullstendig uakseptabelt. Jeg tar på det sterkeste avstand fra at institusjoner på denne måten tar navn etter personer som har deltatt i terrorhandlinger. Dette er noe Norge ikke aksepterer å bli assosiert med, og det er uholdbart at norske bistandsmidler går til slike formål, sa Brende i en pressemelding.

På Brendes utspill reagerte Palestinian Non-Governmental Organizations Network (PNGO) med å fordømme Norge og utenriksministeren. I dag kan Børge Brende være trygg på at han har gjort det rette, kommenterte MIFF.

Men det er mer å rydde opp i for utenriksministeren.

MIFF kan i dag avsløre at PNGO får bistandspenger fra Norge, gjennom Norsk Folkehjelp, til «demokratisk utvikling i Palestina». Det kommer fram av Utenriksdepartementets tilskuddsportal. Nettverket av palestinske organisasjoner er blant 11 partnere i et prosjekt som har fått bevilget over 50 millioner kroner i perioden 2016 til 2019.

Synes du Norge skal gi millioner av kroner til organisasjoner som fordømmer Norge og som insisterer på å få hylle terrorister og barnemordere?

– Skriv JA eller NEI i kommentarfeltet under. –

PNGO er blant bistandspartnerne som er lovet 50 millioner kroner fra 2016 til 2019. (Skjermdump fra Utenriksdepartementets tilskuddsportal)
PNGO er blant bistandspartnerne som er lovet 50 millioner kroner fra 2016 til 2019. (Skjermdump fra Utenriksdepartementets tilskuddsportal)
Forrige artikkelNRK sendte dokumentar om en kvinnelig agent som elsket Israel
Neste artikkelHistorisk besøk av Indias statsminister
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -