Studenter blir lurt til å gi sin støtte til politisk kamp mot Israel

Ønsker du at islamistiske terrororganisasjoner fritt skal kunne skaffe seg dødelige våpen? Hvis svaret er “nei” må du passe nøye på når du betaler semesteravgiften til høyere norsk utdanning!

Faksmile av faktura sendt til student ved Universitetet i Stavanger.
Faksmile av faktura sendt til student ved Universitetet i Stavanger.

Studentenes og Akademikernes Internasjonale Hjelpefond (SAIH) presenterer seg selv som «en politisk uavhengig organisasjon» som arbeider for «å fremme retten til akademisk frihet». Når hundretusener av norske studenter i disse dager får faktura for semesteravgift, ligger et «frivillig  bidrag til SAIH» allerede inne i fakturasummen. «Mer enn 200.000 studenter ved universitet og høgskoler over hele landet bidrar med SAIH-tiere,» skriver SAIH på sin nettside. Studentene ved Universitetet i Stavanger blir bedt om å betale 40 kroner (se faksmile), det er ukjent for MIFF om dette er en standardsum for alle universiteter.

 

Ved årsmøtet i 2014 vedtok SAIH en resolusjon angående «Studentrettigheter og akademisk frihet i Palestina og i Israel». Konklusjonen lyder slik:

«Israels folkerettsstridige okkupasjon av Vestbredden og blokade av Gaza hindrer akademisk frihet og begrenser retten til utdanning. SAIH krever derfor at okkupasjonen og blokaden må opphøre.»

SAIH tar feil om okkupasjon.

Israels okkupasjon av Vestbredden er lovlig etter folkeretten. Advokat Jan Benjamin Rødner skrev i 2014:

«Som kjent vant Israel sin forsvarskrig og ble stående på angripernes landområde. Ifølge folkeretten har Israel da full rett til å bli stående som okkupant inntil den okkuperte går med på en rimelig fredsavtale.  I tillegg til internasjonale konvensjoner følger dette av FN-res.242. (Med betydelig frekkhet blir denne resolusjonen i dag påberopt av Israels fiender med påstand om at Israel har brutt den. Det greier de ved bare å sitere deler av resolusjonen som selvsagt må leses i sin helhet.) FN-res.242 ble besvart av en samlet arabisk verden med de tre nei fra Khartoum,- nei til anerkjennelse av Israel, nei til forhandlinger med Israel og nei til fred med Israel. Senere er dette fulgt opp av ledelsen for palestinerne som har nektet å gå med på en endelig fredsavtale og som står steilt på sitt krav om at alle som i dag defineres som palestinere skal ha rett til å flytte inn i Israel.  Disse to kravene viser med all tydelighet at palestinerne ikke er villige til å inngå en varig fred med Israel. Deres rop på en tostatsløsning er i virkeligheten et rop om at Israel skal bort fra kartet. Dermed er okkupasjonen folkerettslig fullt tillatt.»

SAIH tar feil om blokade. MIFF skrev i juni 2017:

Hver måned blir varer fra ti tusen lastebiler overført fra Israel, ifølge FN-organet OCHA. Det er ikke snakk om blokade, men restriksjoner på noen få varer som kan misbrukes militært. Omkring 10 prosent av varene til Gaza blir klassifisert som humanitære, 90 prosent er kommersielle. Dersom nøden på kyststripen hadde vært så stor som noen vil ha den til, ville nok denne prosentfordelingen vært annerledes.

Israel opprettholder en effektiv sjøblokade av Gaza, og det er for å hindre at de islamistiske terrorgruppene der fritt kan innføre våpen. Da Palmer-komitéen undersøkte saken for FNs generalsekretær i 2011, fant de at Israels sjøblokade er lovlig etter folkeretten. «Det er åpenbart at Israel hadde et militært mål. (…) Det var for å hindre våpen, ammunisjon, militære leveranser og mennesker fra å ta seg inn i Gaza og for å stoppe Hamas-folk fra å seile ut av Gaza med skip fylt med eksplosiver.

Israels restriksjoner og sjøblokade er ikke en straff av en hel gruppe for det enkeltindivider har gjort. Det er et lovlig og fornuftig sikkerhetstiltak.»

For å unngå å støtte SAIH må studentene selv redusere fakturabeløpet på sin semesteravgift med 40 kroner. Ikke alle studenter vet at de gir støtte til en politikk som åpner for frie våpenleveranser til islamistiske terrororganisasjoner dersom de ikke endrer beløpet.

Vil du fortelle dem det? – Del artikkelen på Facebook, Twitter og andre sosiale medier.

 

PS! Det hører med til historien at SAIHs leder har gått imot norsk og israelsk petroleumssamarbeid. Ønsket om å svekke Israel er så sterkt at studentenes hjelpeorganisasjon er villig til å ofre framtidige arbeidsmuligheter for norske studenter.

Takket være våre medlemmer og støttespillere er alle Med Israel for freds artikler på miff.no gratis tilgjengelig for alle interesserte. Den beste takken du kan gi er å bli medlem (klikk her for å gå til registreringsskjema), bli Fast for Israel! eller trappe opp for Israel på annen måte. Du kan gi en gave med SMS i skjemaet under, til Vipps på 39881 eller bankkonto 78770654539. Med din hjelp kan vi nå enda flere med israelernes perspektiver og beste argumenter!

Forrige artikkelOslo 22. juli 2017: Demonstrantene ropte antisemittiske slagord som refererer til nedslakting av jøder
Neste artikkelFjernet metalldetektorer og kameraer
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -