Tenk deg å være israeler i Trondheim denne helgen

Mens du spaserer rundt i gatene avslører Google at du er i boikottland. I Erkebispegården skal Kirkens Nødhjelp og en biskop i Den norske kirke ha sverte-Israel-seminar. Men i gågaten Nordre åpenbarer noe helt annet seg.

MIFF Trondheim fikk besøk av fire israelere (fire til høyre) på stand lørdag 29. juli. Fra venstre Søren Andersen, Robert Johnstad, Knut Willy Johnsen og Christian Haraldsen fra MIFF Trondheim. (Foto: Geir Knutsen, MIFF)
MIFF Trondheim fikk besøk av fire israelere (fire til høyre) på stand lørdag 29. juli. Fra venstre Søren Andersen, Robert Johnstad, Knut Willy Johnsen og Christian Haraldsen fra MIFF Trondheim. (Foto: Geir Knutsen, MIFF)

Tenk deg at du er israeler på ferie i Trondheim lørdag 29. juli. Mens du går gjennom gågata Googler du litt, og oppdager at byen går inn for boikott av hundretusenvis av israelere og at flere av byens ledere rutinemessig demoniserer hjemlandet ditt.

I et butikkvindu, nei i flere, ser du at hjemlandet ditt blir anklaget for apartheid. Noen har “hedret” butikken fordi de ikke selger varer fra Israel. Når du går forbi Erkebispegården ser du at Kirkens Nødhjelp og en biskop i Den norske kirke skal bruke dagen derpå til å ha sverte-Israel-seminar.

Men så skritter du inn i gågaten Nordre. Der åpenbarer noe helt annet seg. Israelske flagg og en gjeng smilende nordmenn hilser deg velkommen med “Shalom” og forteller at de er ute på gaten for å tale israeleres sak til trøndere og turister som ellers ville latt seg lure av den anti-israelske propagandaen.

Noenlunde slik opplevelse fikk disse israelerne (fire til høyre) da de møtte MIFF Trondheim (til venstre) i går.

Bli med på laget du også!

Vipps-gaver til MIFFs arbeid 39881

Bankkonto-gaver til MIFFs arbeid 78770654539

www.miff.no/trappoppforisrael/

www.miff.no/med-israel-for-fred/BliMedlem

Forrige artikkelSpørsmålet Adresseavisen lar glimre med sitt fravær
Neste artikkel«Etter en diskusjon i redaksjonen valgte vi å ikke omtalte at det også finnes en egyptisk grenseovergang»
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.