Nordmann skal være klar for proffkarriere med et israelsk sykkellag

Kontakten mellom Norge og Israel øker også innen sport.

Sykkelryttere fra Israel Cycling Academy. (Skjermdump fra israelcyclingacademy.com)
Sykkelryttere fra Israel Cycling Academy. (Skjermdump fra israelcyclingacademy.com)

MIFF har tidligere skrevet om nordmenn eller utenlandske fotballspillere i Norge som har tatt overgang fra norske til israelske klubber for å bli sportsdirektør, trener eller spiller.

Nå kan det se ut til at noe lignende er på gang innen sykkelsporten.

Ifølge en artikkel publisert i dag på nettsiden procycling.no skal den norske landeveissyklisten August Jensen (25) fra Bodø være på vei til å bli profesjonell sykkelrytter i Israel hos det israelske laget Israel Cycling Academy i de to neste årene.

August Jensen. (Foto: Wikipedia Commons)
August Jensen. (Foto: Wikipedia Commons)

Israel Cycling Academy er Israels første profesjonelle sykkellag. Det ble etablert før sesongen 2015 for å dyrke fram israelske talenter. Laget har tidligere blant annet deltatt i landeveisrittet Tour des Fjords i Norge og har nå 16 proffsyklister fra 12 forskjellige land, men ønsker å øke antallet til mellom 20 og 23.

August Jensen er en av Norges beste sykkelryttere og ble i mai i år nummer fire sammenlagt i sykkelløpet Tour des Fjords. Han sykler nå for amatørlaget Team Coop-Østerhus, men har lenge ønsket seg en proffkontrakt.

Finske Kjell Carlström er en tidligere proffsyklist som nå jobber som sportsdirektør for Israel Cycling Academy. Han har tidligere fungert som sportsdirektør for en av verdens beste syklister, nordmannen Edvald Boasson Hagen på laget Team Sky.

Carlström forteller til procycling.no at de ønsker å få en nordmann med på laget, men kan ennå ikke oppgi navn på grunn av forbud mot å bekrefte overganger før 1. august.

På et konkret spørsmål om August Jensen svarer han: – Han gjorde sine saker veldig bra, det er helt sikkert. Det er flere gode ryttere i Norge, og han er en av de aller sterkeste. Men det kommer altså an på hva rytteren ønsker for den kommende sesongen. Vi er i samtaler med flere nordmenn. Det hadde vært veldig bra å få en av dem til laget vårt.

Kjell Carlström. (Foto: Wikipedia Commons)
Kjell Carlström. (Foto: Wikipedia Commons)

Om det israelske lagets planer for framtiden sier han:

– Ja, vi har en policy om at vi skal være internasjonale. Hensikten med å starte opp laget var å få fram flere israelske talenter, og vi skal ha 3-4 hjemlige ryttere også neste år. Men utover det, ønsker vi å være litt som Israel. En slags melting pot med forskjellige mennesker fra mange nasjoner.

 

Hva gjør du for å motarbeide norske mediers dypt urettferdige dekning av Israel? Bli medlem av MIFF (klikk her for å gå til registreringsskjema), bli Fast for Israel! eller trappe opp for Israel på annen måte. Du kan gi en gave med SMS i skjemaet under, til Vipps på 39881 eller bankkonto 78770654539.

DEL
Forrige artikkel«Etter en diskusjon i redaksjonen valgte vi å ikke omtalte at det også finnes en egyptisk grenseovergang»
Neste artikkelPA vil bruke halvparten av bistanden til terrorlønn
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Personsjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Geir Knutsen kom første gang til Midtøsten som FN-soldat i Libanon i 1984. Til sammen har han bodd i Libanon og Israel i over fire år. Han har vært medlem i MIFF siden 1988. Høsten 2013 begynte han i en deltidsstilling i MIFF og i full stilling fra januar 2016.