«MIFF har nok ringt politiet om våre planer. Vi får ikke lov til å demonstrere»

Les hvordan idrettsprofessor Gerd von der Lippe beklager seg og hvordan Palestinakomiteen forsøkte å lyve for en bonde fra Rogaland.

Professor emeritus Gerd von der Lippe. (Foto: Høgskolen i Sørøst-Norge)
Professor emeritus Gerd von der Lippe. (Foto: Høgskolen i Sørøst-Norge)

Onsdag 2. august kl. 11.08 publiserte MIFF artikkelen Norway Cup må gi Palestinakomiteen rødt kort. MIFF avslørte Palestinakomiteens demonstrasjonsplaner på verdens største fotballturnering for barn og unge mellom 10 og 19 år. Omtrent samtidig varslet vi arrangørene av Norway Cup om demonstrasjonsplanene som var annonsert på Palestinakomiteens nettside.

En bonde fra Rogaland tok kontakt med Palestinakomiteen på Facebook kort tid etter publisering av MIFFs første artikkel. Hun fikk følgende svar:

«Palestinakomiteen har ingen planer om noen demonstrasjon i forbindelse med Norway Cup. Vi satser på at publikum heier på både israelske og palestinske fotballag – og alle andre lag som deltar i turneringen.»

Men kommuniserte Palestinakomiteen sannheten til bonden? For det er ingen tvil om at Palestinakomiteen hadde hatt planer om demonstrasjon på Norway Cup inntil MIFF publiserte vår artikkel og varslet arrangøren. Og Palestinakomiteen hadde et problem: MIFF satt på skjermdumpen til mobiliseringsannonsen som var promotert på forsiden av deres egen offisielle nettside.

Hvis noen fortsatt skulle være i tvil omkring Palestinakomiteens planer, kan de gå til Facebook-siden til Palestinakomiteen Telemark. I hjemfylket til idrettsprofessor Gerd von der Lippe har de «glemt» å fjerne annonsen. Der ligger den fortsatt ute når denne artikkelen publiseres torsdag 3. august kl. 09.30. Kommentarfeltet under mobiliseringsannonsen kaster også mer lys over saken.

Onsdag 2. august kl. 13.15 skrev Gerd von der Lippe: «MIFF har nok ringt politiet om våre planer. Vi får ikke lov til å demonstrere, men John Tymon kommer likevel og vi skal se på 9 palestinske lag som spiller og kanskje ha et møte med NFF.»

Idrettsprofessoren spekulerer. MIFF var aldri i kontakt med politiet om denne saken. Vi stilte bare spørsmål til arrangørene av Norway Cup om de godkjente politiske markeringer under barneturneringen. Det tok altså ikke mye mer enn to timer fra Norway Cup var varslet til arrangørene og politiet i fellesskap hadde satt idrettsprofessoren og hennes planer i offside.

Norges Fotballforbund (NFF) bør ikke belønne noen som hadde planer om å politisere en barneturnering med et møte. Hvis de aksepterer et møte bør de vite at Tymon er leder for en venstre-radikal organisasjon som formidler konspirasjonsteorier og løgnbilder om Israel. De støtter blant annet Ken Livingstone, som ble suspendert fra det britiske Arbeiderpartiet for antisemittiske uttalelser.  29. juli delte de konspirasjonspåstanden at Netanyahu [Israels statsminister] «ikke ønsker fred. Bare en del av Syria, en del av Irak, en del av Libanon, en del av Jordan, en del av Egypt og hele Palestina». «Football Against Apartheid» hevder «zionister hater virkelige jøder», som om zionister ikke var jøder.

Et besøk av Tymon på Norway Cup vil i verste fall så frø av antisemittisme og Israel-hat i unge fotballhjerter. Det er ikke dette fotballforeldre betalte og jobbet dugnad for å gi sine barn i bagasjen etter fotballturneringen.

Skjermdump fra Palestinakomiteen Telemark torsdag 3. august kl. 09.30.
Skjermdump fra Palestinakomiteen Telemark torsdag 3. august kl. 09.30.

 

Nettsiden miff.no er finansiert av MIFFs medlemmers årskontingent og deres frivillige donasjoner gjennom året. Bli medlem av MIFF (klikk her for å gå til registreringsskjema), bli Fast for Israel! eller trappe opp for Israel på annen måte. Du kan gi en gave med SMS i skjemaet under, til Vipps på 39881 eller bankkonto 78770654539.

Forrige artikkelEtter at MIFF blåste i dommerfløyta fikk Palestinakomiteen rødt kort av Norway Cup
Neste artikkelEn veiledning for Netanyahu-hatere
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.