Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

SAIH forsvarer seg mot MIFFs kritikk med å dikte opp beskyldninger

Beathe Øgård, leder av SAIH, rykker ut med svar på MIFFs kritikk, men dikter opp beskyldninger som MIFF aldri har kommet med. (Skjermdump fra saih.no)
Beathe Øgård, leder av SAIH, rykker ut med svar på MIFFs kritikk, men dikter opp beskyldninger som MIFF aldri har kommet med. (Skjermdump fra saih.no)
Hvorfor kan ikke en leder som representerer studenter og akademikere lese og gjengi en tekst uten å jukse med sitater og meningsinnhold?

Tirsdag 25. juli påpekte MIFF at fakturaene til norske studenters semesteravgift kommer med ferdig inkludert støttebeløp til Studentenes og Akademikernes Internasjonale Hjelpefond (SAIH). Vi gjenga SAIHs resolusjon fra årsmøtet i 2014 hvor de krevde «at okkupasjonen og blokaden må opphøre».

MIFF konkluderte:

«For å unngå å støtte SAIH må studentene selv redusere fakturabeløpet på sin semesteravgift med 40 kroner. Ikke alle studenter vet at de gir støtte til en politikk som åpner for frie våpenleveranser til islamistiske terrororganisasjoner dersom de ikke endrer beløpet.»

Torsdag 27. juli svarte SAIH i en artikkel på sin nettside under overskriften «Grunnløse beskyldninger fra MIFF». SAIH innleder artikkelen slik:

«Tirsdag denne uken skriver organisasjonen Med Israel for Fred (MIFF) på sine nettsider, at SAIH bruker inntjente midler til å forsyne islamistiske terrororganisasjoner med våpen.» [Understreket av MIFF.]

MIFF har aldri skrevet dette. MIFF har aldri hatt noen slik tanke. Alle kan se at MIFF ikke skrev dette i artikkelen tirsdag 25. juli.

Som om det skulle gjøre det bedre, gjentas den oppdiktede beskyldningen. Videre skriver Beathe Øgård, leder av SAIH:

«I en artikkel postet på MIFFs nettsider tirsdag hevder Conrad Myrland, daglig leder i MIFF, at SAIH forsyner islamistiske terrororganisasjoner med våpen

MIFF har aldri skrevet dette. MIFF har aldri hatt noen slik tanke. Alle kan se at MIFF ikke skrev dette i artikkelen tirsdag 25. juli.

Først ved tredje forsøk klarer SAIH å gjengi et korrekt sitat fra MIFF:

«Ikke alle studenter vet at de gir støtte til en politikk som åpner for frie våpenleveranser til islamistiske terrororganisasjoner dersom de ikke endrer beløpet», skriver Myrland.

Selv om SAIH representerer studenter og akademikere – la oss ta det veldig nøye og enkelt: SAIH har gjort en politisk årsmøtebeslutning hvor de krever opphør av Israels blokade av Gaza. Dersom Israels (lovlige!) sjøblokade og kontroll med leveranser til Gaza-stripen opphører, vil de islamistiske terrorgruppene i området fritt kunne motta våpen sjøveien. Da er det enkel logikk: Økonomisk støtte til SAIH er derfor en støtte til en politikk som åpner for frie våpenleveranser.

Det fortjener norske studenter å vite. Og det var det MIFF fortalte dem.

SAIH har også en tredje oppdiktet beskyldning om MIFF i sin artikkel. De skriver: «Ødgård avviser at organisasjonen har som formål å ødelegge for studenter på det norske arbeidsmarkedet.» [SAIH presterer til og med å skrive feil etternavn på sin egen leder!]

MIFF har aldri hevdet at SAIH har dette som formål. Vi skrev:

«Det hører med til historien at SAIHs leder har gått imot norsk og israelsk petroleumssamarbeid. Ønsket om å svekke Israel er så sterkt at studentenes hjelpeorganisasjon er villig til å ofre framtidige arbeidsmuligheter for norske studenter.»

Siktemålet til SAIH er å stanse eller svekke norsk-israelsk energisamarbeid. Svekkede arbeidsmuligheter for norske studenter i framtiden vil være effekten, dersom SAIH skulle få gjennomslag.

Bli medlem av MIFF (klikk her for å gå til registreringsskjema), bli Fast for Israel! eller trappe opp for Israel på annen måte. Du kan gi en gave med SMS i skjemaet under, til Vipps på 39881 eller bankkonto 78770654539.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart