Palestinakomiteen hengte opp valginformasjon i stemmelokale

Synes du valgpropaganda skal holdes borte fra stemmelokalene?

Denne plakaten hang i Trondheim bibliotek da lokalene ble brukt til forhåndsstemming fredag 8. september 2017. (Foto: Rebekka Herberger Rødner)
Denne plakaten hang i Trondheim bibliotek da lokalene ble brukt til forhåndsstemming fredag 8. september 2017. (Foto: Rebekka Herberger Rødner)

Palestinakomiteen synes åpenbart det er ok å henge opp valgpropaganda i stemmelokaler.

Det forbyr valgloven.

“Valgagitasjon er ikke tillatt i det rommet der forhåndsstemmegivningen foregår.” Valglovens § 8-5 (1).

Rebekka Herberger Rødner, daglig leder i Hjelp Jødene Hjem, så en stor plakat fra Palestinakomiteen da hun forhåndsstemte i Trondheim bibliotek fredag 8. september (se bildet).

MIFF trodde stemmelokaler skulle være nøytrale for politisk påvirkning, men det er kanskje ikke noen tilfeldighet at en plakat fra Palestinakomiteen er blitt hengende akkurat i Trondheim? Hva ville du gjort dersom du så en plakat for Palestinakomiteen i et stemmelokale du brukte? Skriv ditt svar i kommentarfeltet under.

MIFF trenger flere medlemmer for å bekjempe Israelhat og jødehat. Klikk her og bli medlem gratis ut året.

 

Plakaten

Palestinakomiteen har spurt partienes representanter i Sør-Trøndelag om de uten forbehold vil stemme for anerkjennelse av Palestina som stat.

Fremskrittspartiet, Høyre, Kristelig Folkeparti og Senterpartiet svarer nei. Venstre, Sosialistisk Venstreparti, Miljøpartiet De Grønne og Rødt svarer ja. Arbeiderpartiet svarer «Tja». Som MIFF påpekte senest 28. august, vil en ensidig anerkjennelse av Palestina, før en fremforhandlet løsning, undergrave folkeretten, bryte med Oslo-avtalene og åpne et nytt, og sannsynligvis mer blodig, kapittel i konflikten.

Palestinakomiteen har spurt hva partiene stemte da forslag om anerkjennelse av Palestina ble behandlet i Stortinget. Da var det kun Miljøpartiet De Grønne og Sosialistisk Venstreparti som stemte imot.

Palestinakomiteen spurte også om partiet støttet Trondheims vedtak om boikott av varer fra israelske bosetninger på Vestbredden i 2016. De fire borgerlige partiene, pluss Senterpartiet, sa den gang nei. De røde og MDG, som har flertall i Trondheim, stemte fram vedtaket.

– Jeg tror neppe at MIFF hadde fått lov å henge opp en lignende plakat i Trondheim bibliotek i det hele tatt, langt mindre at den ville blitt hengende mens lokalet var stemmelokale, kommenterer Jan Benjamin Rødner, styremedlem i MIFF.

 

Valginformasjon fra MIFF

Før valget har også MIFF samlet mye informasjon som skal gjøre deg klokere som velger. Men vi har ikke hengt informasjonen opp i valglokaler!

Klikker du på partinavnene finner du alt som MIFF har skrevet om dem, i hvert fall de siste seks årene. I denne oversikten er alle partiene som meningsmålinger viser har mulighet til å vinne plass i Stortinget 2017-2021.

Forrige artikkelEspen Barth Eides merkelige sammenligning
Neste artikkel– Uten kursendring må det få konsekvenser for den økonomiske støtten til PA
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -