MIFF klager på brudd på valgloven i Trondheim

Valgstyret i Trondheim kommune må svare MIFF om Palestinakomiteens ulovlige valgagitasjon.
Bengt Ove Nordgård er styreleder i MIFF. (Foto: Tor-Bjørn Nordgaard)
Bengt Ove Nordgård er styreleder i MIFF. (Foto: Tor-Bjørn Nordgaard)
Denne plakaten hang i Trondheim bibliotek da lokalene ble brukt til forhåndsstemming fredag 8. september 2017. (Foto: Rebekka Herberger Rødner)
Denne plakaten hang i Trondheim bibliotek da lokalene ble brukt til forhåndsstemming fredag 8. september 2017. (Foto: Rebekka Herberger Rødner)

MIFF meldte søndag 10. september at Palestinakomiteen hengte opp valginformasjon i lokale for forhåndsstemming i Trondheim.

I dag har MIFF sendt følgende klage til valgstyret i Trondheim kommune, med kopi til Valgdirektoratet og Kommunaldepartementet.

 

Til valgstyret i Trondheim kommune,

Kopi til Valgdirektoratet og Kommunaldepartementet.

På vegne av Med Israel for fred (MIFF) og våre 10.800 medlemmer vil vi klage på ulovlig valgagitasjon under forhåndsstemming i krets 03 Midtbyen i Trondheim kommune.

Et av våre medlemmer, Rebekka Herberger Rødner, brukte hovedbiblioteket i Trondheim til forhåndsstemming fredag 8. september.

Mens hun stod i stemmekø på vei frem til stemmeavlukke og valgfunksjonærer oppdaget Herberger Rødner vedlagte plakat med Palestinakomiteen i Trondheim som utgiver. Plakaten inneholder valgagitasjon og er således et brudd på Valglovens § 8-5 (1): Valgagitasjon er ikke tillatt i det rommet der forhåndsstemmegivningen foregår.

Det er grunn til å frykte at denne ulovlige valgagitasjonen har pågått over flere dager, kanskje hele perioden det har foregått forhåndsstemming ved biblioteket.

Vi ber om snarlig svar på følgende spørsmål:

  1. Har valgstyret i Trondheim inntrykk av at dette var et enkelttilfelle eller var lignende ulovlig valgagitasjon pågått også i andre lokaler for forhåndsstemming i kommunen?
  2. Hva vil valgstyret i Trondheim kommune gjøre for å unngå lignende ulovlig valgagitasjon i fremtiden?
  3. Hva vil valgstyret i Trondheim gjøre overfor Palestinakomiteen i Trondheim?

 

Mvh

Bengt-Ove Nordgård, Styreleder Med Israel for fred

Conrad Myrland, Daglig leder Med Israel for fred

 

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise