Stavanger Frp dro på studietur til Israel

Politikerne besøkte Israel for å lære mer om velferdsteknologi og smarte byer.

DNA-strukturer (Illustrasjon: Wikipedia)
DNA-strukturer (Illustrasjon: Wikipedia)

Politikere fra Stavanger Frp kom nylig hjem fra studiereise til Israel. Der fikk de lære om velferdsteknologi og smarte byer. Delegasjonen besto av bystyrerepresentanter, styremedlemmer og nyvalgt stortingsrepresentant Atle Simonsen. En av de israelske bedriftene som ble besøkt var TytoCare. De har blant annet utviklet en teknologi som gjør at man kan lese av vitale helsedata på pasienter som sitter hjemme.

– Her kan det være mye for Stavanger kommune å hente på å se på slike løsninger. Vi ønsker å ta i bruk slike produkter for å skape en enklere hverdag og bedre bruk av ressurser. Jeg tror at Stavanger kommune er en meget attraktiv kunde for slike selskaper enten de er i Israel eller i Norge, sier gruppeleder Christian Wedler i Frp.

Delegasjonen fra Norges oljehovedstad besøkte også den norske ambassaden i Tel Aviv for å lære mer om det norsk-israelske samarbeidet på olje- og gassvirksomhet.

– Universitetet i Stavanger og teknologiuniversitetet Technion i Haifa har i flere år hatt et tett samarbeide. Vi er avhengige av disse partnerskapene for at oljeindustrien skal være konkurransedyktig også i fremtiden, sier stortingsrepresentant Simonsen.

Politikerne fra Rogaland mener at Israel er en viktig alliert for Norge og et land man bør ha tettere forbindelser med. Det bilaterale forholdet mellom landene har tatt seg opp under dagens Høyre/Frp-regjering. Det håper Simonsen vil fortsette.

– Frp er Israels tydeligste og klareste støttespiller i Norge. Det er mange ting vi ikke støtter Israel i å gjøre, men vi støtter deres rett til å forsvare seg mot naboland som vil utslette dem fra kartet. Det er det eneste demokratitet i Midtøsten. Det blir veldig tydelig når man er her nede hvilket betent situasjon israelere og palestinere lever i, sier Simonsen.

Til tross for at forbindelsene mellom Norge og Israel har bedret seg de siste årene, mener Stavanger Frp at det fortsatt er mye å gå på.

– Det er trist at det ikke er noen norske bedrifter med eget kontor i Israel. Vi burde ha langt mer handel mellom landene enn hva som er tilfelle i dag, og jeg er redd mye av det skyldes at situasjonen er politisk betent, sier Wedler.

Delegasjonen fra Stavanger hadde med seg guider fra Standwithus. (Foto: Stavanger Frp)
Delegasjonen fra Stavanger hadde med seg guider fra Standwithus. (Foto: Stavanger Frp)
Forrige artikkelGjør MIFFs arbeid en forskjell?
Neste artikkel– Det er ulogisk for den arabiske verden å boikotte Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.