Kirkeleder i Asker mener MIFF «polariserer, relativiserer og politiserer»

Finnes det ingen speil i Asker kirke?
Skjermdump fra Budstikka.no.
Skjermdump fra Budstikka.no.

28. september publiserte lokalavisen Budstikka et leserinnlegg av Conrad Myrland, daglig leder i MIFF. Innlegget var en forkortet versjon av artikkelen Helvete og «Fri Palestina» i dåpsgudstjenesten, publisert på miff.no 25. september.

3. oktober svarer Sigrun Møgedal, leder for globalt utvalg i Asker menighet, i Budstikka. Møgedal er tidligere spesialrådgiver for Utenriksdepartementet og har jobbet for Norad og Kirkens Nødhjelp, ifølge hennes Facebook-profil.

Møgedal hevder MIFF bruker «kirkens språk» til å «polarisere, relativisere og politisere». Hun protesterer ikke på noen av våre ordrette sitater, men ser tydeligvis ikke at det er prestens og fotografens egne ord som er de polariserende, relativiserende og politiserende. Det var jo eksempler på nettopp slike ting vi gjenga: Framstilling av situasjonen på Vestbredden som «helvete», sidestilling av Israels sikkerhetsbarriere med Berlin-muren, prestens ensidige politiske beskrivelser og vakre ord om «se hverandre som medmennesker» samtidig som han ivrer for boikott av halvparten av verdens jøder.

Møgedal hevder MIFF kommer med «forvridde kommentarer» og «angrep på sognepresten i Asker». Hun gir ikke eksempler. Det må vel være lov å gjengi hva en prest har sagt og står for?

«Vi er ikke stedet som kan peke ut politiske svar,» skriver Møgedal. Flott! Kan vi da vente at Askers sogneprest legger sin boikottkamp til side og at Asker kirke slutter å delta i den polariserende og politiserte Kirkeuka neste år?

 

Bakgrunn

De siste årene har MIFF satt et kritisk søkelys på innhold og vinkling i Kirkeuka.

De norske arrangørene for Kirkeuka er KFUK-KFUM Global, Norske kirkeakademier, Kirkens Nødhjelp, Kvekerhjelp, Kvekersamfunnet, Mellomkirkelig råd for Den norske kirke, Norges Kristelige Studentforbund, Sabeels Venner Norge og Stiftelsen Karibu. De fleste av dem støtter boikott av Israel i en eller annen form. De fleste arbeider for at millioner av etterkommere av palestinske flyktninger får “rett til å vende tilbake” inn i Israel, uten å ta hensyn til at Israel opphører å være en jødisk stat.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise