Kirkeleder i Asker mener MIFF «polariserer, relativiserer og politiserer»

Finnes det ingen speil i Asker kirke?
Skjermdump fra Budstikka.no.
Skjermdump fra Budstikka.no.

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

28. september publiserte lokalavisen Budstikka et leserinnlegg av Conrad Myrland, daglig leder i MIFF. Innlegget var en forkortet versjon av artikkelen Helvete og «Fri Palestina» i dåpsgudstjenesten, publisert på miff.no 25. september.

3. oktober svarer Sigrun Møgedal, leder for globalt utvalg i Asker menighet, i Budstikka. Møgedal er tidligere spesialrådgiver for Utenriksdepartementet og har jobbet for Norad og Kirkens Nødhjelp, ifølge hennes Facebook-profil.

Møgedal hevder MIFF bruker «kirkens språk» til å «polarisere, relativisere og politisere». Hun protesterer ikke på noen av våre ordrette sitater, men ser tydeligvis ikke at det er prestens og fotografens egne ord som er de polariserende, relativiserende og politiserende. Det var jo eksempler på nettopp slike ting vi gjenga: Framstilling av situasjonen på Vestbredden som «helvete», sidestilling av Israels sikkerhetsbarriere med Berlin-muren, prestens ensidige politiske beskrivelser og vakre ord om «se hverandre som medmennesker» samtidig som han ivrer for boikott av halvparten av verdens jøder.

Møgedal hevder MIFF kommer med «forvridde kommentarer» og «angrep på sognepresten i Asker». Hun gir ikke eksempler. Det må vel være lov å gjengi hva en prest har sagt og står for?

«Vi er ikke stedet som kan peke ut politiske svar,» skriver Møgedal. Flott! Kan vi da vente at Askers sogneprest legger sin boikottkamp til side og at Asker kirke slutter å delta i den polariserende og politiserte Kirkeuka neste år?

 

Bakgrunn

De siste årene har MIFF satt et kritisk søkelys på innhold og vinkling i Kirkeuka.

De norske arrangørene for Kirkeuka er KFUK-KFUM Global, Norske kirkeakademier, Kirkens Nødhjelp, Kvekerhjelp, Kvekersamfunnet, Mellomkirkelig råd for Den norske kirke, Norges Kristelige Studentforbund, Sabeels Venner Norge og Stiftelsen Karibu. De fleste av dem støtter boikott av Israel i en eller annen form. De fleste arbeider for at millioner av etterkommere av palestinske flyktninger får “rett til å vende tilbake” inn i Israel, uten å ta hensyn til at Israel opphører å være en jødisk stat.


Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelKirkeuka ble avsluttet med løgnkart til kirkekaffen
Neste artikkelTerrorist ble løslatt – utførte ny terror
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise