Israel-boikott «skaper tildels stor uro blant medlemmene her i regionen»

En lokalavdeling i Fagforbundet vil ha bort den skammelige Israel-boikotten. Se hvilken.

Fagforbundet Flekkefjord vil ikke ha Israel-boikott i Fagforbundets handlingsprogram. (Illustrasjonsfoto: Livio Barcella, flickr)
Fagforbundet Flekkefjord vil ikke ha Israel-boikott i Fagforbundets handlingsprogram. (Illustrasjonsfoto: Livio Barcella, flickr)

Som MIFF melder 17. oktober, ser det ut til at Fagforbundets årsmøte kommer til å gjenta 2013-vedtaket om «internasjonal handelsboikott» av Israel. Landsstyret innstiller på å «stille seg bak den internasjonale BDS-bevegelsen (Boikott, Desinvesteringer og Sanksjoner), og arbeide for en internasjonal handelsboikott av Israel».

En hederlig lokalavdeling kjemper imot. Fagforbundet Flekkefjord foreslår å stryke hele avsnittet som ble vedtatt om Israel i handlings- og prinsipp-programmet vedtatt i 2013.

– Dette punktet skaper tildels stor uro blant medlemmene her i regionen, skriver Fagforbundet Flekkefjord i sin begrunnelse.

Først når mange nok blir urolig over urettferdigheten mot Israel, kan de skammelige boikottvedtakene bli borte. Hva gjør du for å bekjempe Israel-boikotten? Skriv ditt svar i kommentarfeltet.

Har du venner og slektninger som fortsatt ikke er medlem av MIFF? Ring til dem nå og si at du kan melde dem inn. Bruk dette registreringsskjemaet.

Forrige artikkelArbeiderpartileder vil ikke fjerne bosetningene ved en fredsavtale
Neste artikkelFagforbundet er på vei til å fornye vedtak om «internasjonal handelsboikott» av verdens eneste jødiske stat
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.