Osvald var alene mot 433 andre da han tok avstand fra Israel-boikott

Osvald Fyllingen talta makta midt imot.
Osvald Fyllingen fra Fagforbundet i Hordaland var den eneste som stemte imot boikott av Israel på Fagforbundets landsmøte. (Foto: Trond Isaksen/ Privat)
Osvald Fyllingen fra Fagforbundet i Hordaland var den eneste som stemte imot boikott av Israel på Fagforbundets landsmøte. (Foto: Trond Isaksen/ Privat)

Onsdag vedtok landsmøtet til Fagforbundet å stille seg bak den anti-israelske BDS-bevegelsen. BDS står for boikott, deinvesteringer og sanksjoner av Israel. Ledelsen i bevegelsen har åpent uttrykt ønske om en framtid uten verdens eneste jødiske stat.

Av de 434 delegatene på landsmøtet var det kun én mann som talte Roma midt imot. Osvald Fyllingen var den eneste som stemte mot å støtte en Israel-boikott.

– Fagforbundet bør bygge bruer mellom partene. Jeg er redd for at dette kan oppfattes som å skape splittelse mellom palestinerne og israelerne. Boikott av staten Israel er ikke veien å gå for å finne en fredelig løsning på konflikten, sier Fyllingen fra Fagforbundet Hordaland til bransjebladet FriFagbevegelse.

Etter at avstemmingen var ferdig var det flere delegater som kom bort til ham og sa at de skulle ønske at de også hadde våget å stemme som han. Fyllingen mener det riktig at Fagforbundet støtter palestinerne, men mener boikott er feil virkemiddel.

– Jeg savner at vi også står sammen med våre kamerater i Israel og israelsk LO, Histadrut. Denne uttalelsen ble for ensidig, forteller Fyllingen til bransjebladet.

BDS-bevegelsen blir av mange omtalt som antisemittisk, fordi den kun peker ut verdens eneste jødiske stat som mål. Flere steder er bevegelsen forbudt. Den tyske byen Frankfurt har en lov som forbyr BDS-bevegelsen.

– BDS-bevegelsen minner ikke bare om «ikke kjøp fra jøder»-argumentasjonen fra nasjonalsosialismens tider, men bevegelsen er basert på den samme giftige tankegangen og er en fare for samfunnet, sa Uwe Becker, Frankfurts borgermester.

Det er denne giftige tankegangen som landsmøtet til den norske arbeidstakerorganisasjonen tvinger sine 360.000 medlemmer til å stille seg bak.

Men som om ikke det er nok krever Fagforbundet også at Israel trekker seg ut av områder som Golanhøydene. Dette området fungerer i dag som en buffersone mot de islamistiske terrorgruppene som opererer i det krigsherjede Syria. Vil Fagforbundet at Den islamske staten (IS) skal overta disse områdene?

Fagforbundet har også et krav om at de «palestinske flyktningene» skal ha rett til å vende tilbake. Dette er en politikk som vil føre til at verdens eneste jødiske stat forsvinner. Og det er jo til syvende og sist også målet til BDS-bevegelsen.

Jødene utgjorde 1-2 prosent av befolkningen i den arabiske verden før Israel ble opprettet. Arealet til Israel er på mindre enn 0,2 prosent av arealet til de arabiske land. Etter å ha blitt jaget fra 99,8 prosent av den arabiske verden, nekter jødene å åpne for en «returrett» som vil føre dem tilbake under muslimsk og arabisk dominans – den situasjonen de flyktet fra.

 

  • Skriv din takk til Osvald i kommentarfeltet!

 

  • Gå fra å lese på MIFF til å bli en støttespiller! Prisen for å være medlem av MIFF er fra kr. 4,- per uke. Du mottar invitasjoner til møter og en informasjonsavis seks ganger i året.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise