De skal lede Israels venner på Stortinget

Ledelsen for vennskapsforeningen ble avklart i dag.

Himanshu Gulati, Hans Fredrik Grøvan og Ingjerd Schou sitter i arbeidsutvalget for Israels venner på Stortinget i perioden 2017-2021. (Foto: Stortinget)
Himanshu Gulati, Hans Fredrik Grøvan og Ingjerd Schou sitter i arbeidsutvalget for Israels venner på Stortinget i perioden 2017-2021. (Foto: Stortinget)

Israels venner på Stortinget er en parlamentarisk vennskapsgruppe for Israel. På Stortinget er det flere andre slike vennskapsgrupper også med andre land. De siste stortingsperiodene har gruppen vært i vekst, fra omlag 30 i 2009-2013 til 37 i perioden 2013-2017.

Tirsdag 7. november var det konstituerende møte for en ny stortingsperiode. Hans Fredrik Grøvan, stortingsrepresentant for KrF og Vest-Agder, ble valgt som leder. Han var også leder fra 2013 til 2015.

Himanshu Gulati fra FrP og Akershus kommer inn som ny representant i arbeidsutvalget og blir nestleder. I forrige periode var Jørund Rytman FrPs representant i gruppen og leder fra 2015-2017, men Rytman tok ikke gjenvalg til Stortinget. Nå er Grøvan valgt som leder for hele fireårsperioden.

Ingjerd Schou fra Høyre og Østfold fortsetter som medlem i arbeidsutvalget.

Grøvan forteller til MIFF at rekruttering av medlemmer til vennskapsforeningen vil fortsette en stund videre før det er avklart hvem som blir medlem.

  • Skriv dine gratulasjoner til Grøvan, Gulati og Schou i kommentarfeltet.
Forrige artikkelHva tenker arabere og jøder i Israel om hverandre?
Neste artikkelHellfire-raketten som gjorde slutt på Gaza-krigen
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.