Hvordan ville du taklet økt russisk rakett-trussel mot Norge?

Russland kan treffe mål i hele Norge med stor presisjon.

Skjermdump fra nrk.no 8. november 2017.
Skjermdump fra nrk.no 8. november 2017.

– Russland har utviklet en rekke nye langdistanse kryssermissiler som kan sendes fra fly, båt og delvis også fra land, sier Tor Bukkvoll, forsker ved Forsvarets forskningsinstitutt, til NRK.

Hva ville du gjort om du var Norges forsvarsminister?

Riktig. Du ville ringt til Israel.

Israel har nemlig et fungerende forsvarssystem mot flere typer raketter. Arrow 3 har størst rekkevidde, og kan stanse interkontinentale raketter helt ute i verdensrommet. Arrow 2 stanser ballistiske raketter i den øvre atmosfæren. Davids slynge er laget for å stanse raketter med mellomlang rekkevidde, og Iron Dome har vist seg effektiv i å stanse raketter med kort og mellomlang rekkevidde.

Den nye forsvarsministeren Frank Bakke-Jensen og den nye utenriksministeren Ine Marie Eriksen Søreide bør vite hvor de kan få hjelp.

Forrige artikkelHellfire-raketten som gjorde slutt på Gaza-krigen
Neste artikkel– Å se på Balfour-erklæringen som en forbrytelse er selve roten til konflikten
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.