Studentersamfundet overøses av stjerner etter nazifesten

Etter at det ble skålet i Auschwitz-drinker i helgen, blir Studentersamfundet overøst av støtteerklæringer fra hundrevis av studenter.

Skjermdump fra Adressa.no viser at Studentsamfundet publiserte bilder fra nazifesten på sin egen offisielle Facebook-side.
Skjermdump fra Adressa.no viser at Studentsamfundet publiserte bilder fra nazifesten på sin egen offisielle Facebook-side.

Etter festen med nazi-tema i Studentersamfundet i Trondheim 11. november, prøver ledelsen å ro det hele bort.

Studentersamfundet i Trondhjem skrev på sine Facebook-sider søndag kveld:

«Dette var en fest som skulle ha temaet politisk ukorrekt, dessverre ble temaet trukket litt langt og endte opp med å bli støtende for noen. Studentersamfundet i Trondhjem beklager til alle som har blitt støtt av arrangementet, det var aldri noens intensjon.

Festen skulle være et hån av nazismen og det hang anti-nazistiske plakater på veggene, men det kom dessverre ikke godt nok frem at intensjonen var å håne nazismen. Derfor ble festen stoppet senere på kvelden.»

Adresseavisen har publisert en faksmile som viser at Studentersamfundet først publiserte bilder fra nazi-festen på sin offisielle Facebooks-side (se bildet i toppen).

– De fleste syntes det var et artig tema. Det var 4-5 personer som vi har fått respons fra som synes at det var for drøyt, sier leder for Studentersamfundet Tale Bærland i et videointervju med NRK.

Før festen i helgen hadde Studentersamfundet fått fem 1-stjerners vuderinger på sin Facebook-side (1 er dårligst, 5 er best). De siste par døgnene har det kommet 19 nye negative reaksjoner.

«Utrolig artig med nazi-fest rett etter Krystallnatten, samme dag som 60 000 nazister marsjerte gjennom Warszawa. Dere kan virkelig dette med god humor og timing. Har forresten bit meg merke i at flere styremedlemer har satt i gang en kampanje for å latterliggjøre folk som reagerer på nazi-festen deres, og for å få opp vurderingen sin. Bra måte å legge dere flat på. God stil,» skrev en Facebook-bruker natt til mandag.

Kritikk mot Samfundet er tydeligvis tungt å bære. Aktiviteten utover mandagen bekrefter det denne brukeren hevder, at det er satt i gang en mobilisering for online støtteerklæringer til Studentersamfundet etter Auschwitz-drinkene i helgen. Når dette skrives kl. 15.00 mandag 13. november har hundrevis av studenter og andre gitt Studentersamfundet i Trondhjem høyeste karakter – fem stjerner. Fortsatt strømmer det inn mange i minuttet.

Det politisk ukorrekte blant studentene ser ut til å være kritisk av festen med nazi-tema…

Aleksander R. Nordgarden Rødner skriver i en kommentar på Studentersamfundets Facebook-side:

«Det kan virke som om Samfundet og arrangør ikke har fått det åpenbare med seg: Nazistene var ikke politisk ukorrekte. Nazistene var politisk korrekte. Dette er lærdom på ungdomsskolenivå, og således kunnskap det er å forvente at studenter på universitets- og høyskolenivå har med seg.

Dersom man i fullt alvor skulle kombinert nazityskland og politisk ukorrekthet, har historien en rekke eksempler man kunne tatt av; swingjugend er et slikt et, die Weiße Rose et annet.»

Forrige artikkelFlyktninghjelpen samler inn penger til ulovlig bygging
Neste artikkelVil boikotte Israel – nektes adgang
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.