Nå kan du skåle i israelsk musserende vin på julebord og nyttårsaften

Nyhet på Vinmonopolet.

For første gang en musserende israelsk vin på Vinmonopolet: Gamla Nature Brut.
Illustrasjon av en israelsk vin.
Fra vinmenyen til Golan Heights Winery.
Fra vinmenyen til Golan Heights Winery.

De siste årene har kunder av Vinmonopolet kunnet bestille to israelske viner, rødvinen Gamla Cabernet Sauvignon og hvitvinen Yarden Chardonnay. Du kan bestille vinene med levering på døra med forsendelseskostnad eller fraktfritt til ditt nærmeste Vinmonopol.

Nå har Vinmonopolet også åpnet for bestilling av en musserende israelsk vin, Gamla Nature Brut fra Golan Heights Winery. Smaken har «preg av eple og sitrus, hint av mineraler, litt moden stil», skriver Vinmonopolet.

Noen boikotter all alkohol, og dette tilbudet er ikke for dere.

Andre boikotter bare israelsk alkohol, noe som er umoralsk og hindrer fred. Noen innvender at vinen kommer fra Golan, men det er ingenting i folkeretten som forbyr handel med varer produsert i okkuperte områder. Israel har for øvrig annektert Golan-høyden etter at området ble lovlig okkupert i en forsvarskrig i 1967.

Men til dem som uansett vil nyte champagne til jule- og nyttårsfester, og som ønsker å fremme norsk samhandel med Israel på kjøpet sier vi: L’chaim!

Bestiller du fra Vinmonopolet.no nå, vil det gå noen dager og så får du en SMS når du kan hente flaskene dine på nærmeste butikk.

Ifølge Vinmonopolet er Gamla Nature Brut på lager kun i én butikk for øyeblikket, Steen & Strøm i Oslo (Nedre Slotts gate 8). Bestillingsetterspørsel gjennom nettsiden kan få de israelske vinene inn i flere butikker.

Forrige artikkelHatet knuste drømmen hans
Neste artikkelMinnedag for jødiske flyktninger fra arabiske land og Iran
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.