Fakekomiteen

Palestinakomiteen hevder «Donald Trump fremskynder den etniske rensingen av palestinerne» fra Jerusalem. Den hva for noe?

Skjermdump av artikkel publisert på Palestinakomiteens nettside 6. desember 2017.
Skjermdump av artikkel publisert på Palestinakomiteens nettside 6. desember 2017.

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Samme dag som USA anerkjente Jerusalem som Israels hovedstad, uttalte Palestinakomiteen at president Donald Trump «fremskynder den etniske rensinga av palestinere fra byen».

Store Norske Leksikon skriver om etnisk rensing: «betegnelse for å fordrive en folkegruppe fra et nærmere angitt landområde ved hjelp av tvangsmidler, press eller frykt.»

Israel vant kontroll over hele Jerusalem i 1967. Den gang var det 67.609 muslimer og kristne i byen. For å forenkle, regner vi alle disse som arabere/ palestinere, selv om det blant både muslimer og kristne vil være mindre grupper som tenkte og tenker på seg selv med andre nasjonale identiteter (armenere, kurdere, tyrkiske, tsjerkessere etc.)

20 år senere hadde antallet arabere/ palestinere økt til 196.800, nesten en tredobling.

48 år senere hadde antallet arabere/ palestinere økt til 319.700, nesten en femdobling.

Det er denne «etniske rensingen» som Fakekomiteen nå mener vil bli fremskyndet.

Forrige artikkelNorsk studentorganisasjon avviste boikott av Israel
Neste artikkelBrannbomber kastet mot synagogen i Gøteborg
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.